SANAYİCİLERE FİNANS YÖNTEMLERİ ANLATILDI

SANAYİCİLERE FİNANS YÖNTEMLERİ ANLATILDI

Düzce OSB?de düzenlenen toplantıda, konun uzmanları sanayicilere inovasyon ve finansal araçların temini anlattı.

 

 

Ekonomide son aylarda yaşanan çalkantıların yansımaları sanayicileri kaynak temini yönünden zora sokarken, özellikle hizmet ve imalat sektörü finans temini açısından sıkıntılı günler geçiriyor.  Bugün Düzce Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulunca düzenlenen toplantıda, üretimin önemi ve inovasyonun değeri ile alternatif finansal araçların temin yöntemlerinin dünyadaki gelişmelerle olası çözümler ele alındı.  

Toplantıya, Düzce OSB Yönetim Kurulu Başkanı Selim Yirmibeşoğlu, TSO Başkanı Tuncay Şahin, Dr. Emin Çatana, Mehmet Buldurgan ve Düzce Teknopark Genel Müdürü Özkan Şahin konuşmacı olarak katıldı.

Açılış konuşmasını yapan OSB Yönetim Kurulu Başkanı Selim Yirmibeşoğlu, Dünyadaki ve ülkemizdeki bu gelişmelerin toplumu ve şirketleri zorlu bir süreçle karşı karşıya getirdiğini söyledi.

Düzce TSO Başkanı Tuncay Şahin , TSO?nun faaliyetlerinden söz ederken, daha katma değerli üretim yapılması gerektiğini söyledi.

Düzce olarak çok geniş sanayi ve üretim alanlarının mevcut olmadığını söyleyen Şahin, bu durumun daha katma değerli üretim yapma ve ihraç etme gerekliliğini ortaya çıkardığını vurguladı. Şahin, ? İnovasyon ve arge konusunda her türlü enstrümanı kullanmamız gerekiyor. Odamızın Düzce Üniversitesi ve Teknopark Müdürlüğü ile yürüttüğü İnovatif Kulçka merkezi projesini desteklediğimizi ve çok önemsediğimizi ifade etmek istiyorum. Özellikle dış ticaret eğitimi konusunu çok önemsiyoruz. Nitelikli eğitimler düzenlemeye çalışıyoruz.? Dedi.

Daha sonra kürsüye gelen Mehmet Buldurgan, ekonomiye etki eden büyük ülkelerin ticari savaşlarından söz etti, bölgesel ve küresel güçleri anlattı.

Dr. Emin Çatana ise, katılım bankalarının çalışma yöntemini anlattı, kira sertifikaları hakkında bilgi verirken, kira sertifikasının gelecekte elde etme planlanan paranın bugün nasıl peşin tahsil edileceği olduğunu belirtti.

Teknopark Genel Müdürü Özkan Şahin ise, sanayicilerin elde ettikleri finansları nasıl katma değer üretecekleri konusunda açıklamalarda bulundu.

 

 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.