ÖZTÜRK SYDV?NİN FAALİYETLERİNİ ANLATTI

ÖZTÜRK SYDV?NİN FAALİYETLERİNİ ANLATTI

Düzce Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Ercan Öztürk, vakfın yardım faaliyetlerini anlattı. 3381 haneye , 11bin  906 kişiye, 1 milyon 842 bin lira nakti yardım yapıldığını söyleyen Öztürk, yabancılara yardım konusunda halk arasındaki söylentileri cevapladı, yardım kömürleri konusunda ise, artık şehir merkezinde kömür dağıtılmadığını bildirdi.

 

 

Düzce Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Ercan Öztürk, vakfın yatığı yardımlar hakkında rakamsal bilgiler verdi, hayata geçirilmesi planlanan projeleri anlattı.

 

3 BİN 381 HANEYE NAKTİ YARDIM

Öztürk, ? Ülkemizin genel durumuyla da doğrudan alakalı sadece Düzce Vakıf özelinde değil, aile bakanlığı sosyal yardımlar açısından geldiği nokta bizi de daha yoğun çalışmaya itiyor. Eğitim yardımları, sağlık yardımları, barınma yardımları şeklinde 27 kalem yardımımız var. Örnek verecek olursak 1649 kişiye 897 hane 1649 öğrenci toplamda 4034 bin lira eğitim yardımı yaptık. Yine 3381 haneye 11 906 kişiye 1 milyon 842 bin lira nakti yardım oldu.? Dedi.

 

YABANCILARA YARDIMLARDA KRİTERLERE BAKILIYOR

Nakti yardımın yanında ayni olarak da destekledikleri aileler de olduğunu söyleyen Öztürk, kendilerine müracaat eden muhtaç ailelerin içinden seçildiğini belirtti. Öztürk, bu alanda ne tür yardımlar yapıldığını da anlattı.

Öztürk, ? Merkezi ödeme dediğimiz engelli maaşları vakfımızca veriliyor. Bunun yanında yaşlılık maaşları var. Mesela ilimizde 1605 yaşlımız yaşlılık maaşı alıyor. Yıl içinde toplam 6 milyon 753 bin lira yaşlılarımıza ödeme yaptık. Önceden 3 ayda bir ödeniyordu artık aylığa döndü bunlarda ailelerin geçimini biraz daha rahatlamasına sebep oldu. Bunun yanında asker yardımı, asker çocuğu yardımı, öksüz yetim maaşlarımız var. Kronik hastalarımız için yaptığımız yardım var. Sağlık yardımlarımızla birlikte il dışında tedaviye yönlendirdiğimiz vatandaşlarımız var. Yabancılara yönelik en çok kamuoyunda merak edilen ve yanlış bilgiye sebep olan bir durum var ilimizde kabul edilmiş yabancılarla ilgili bir yardım programı var. Bu yardım programı tamamen Birleşmiş Milletler tarafından finanse edilen bir yardım programı. Kızılay sosyal yardımlaşma ve genel müdürlüğü tarafından yürütülüyor. Herkese verilmiyor demokrafik kriterlere karşılayan ailelere, ailede hane de kişi başı 120 lira olmak üzere yardım yapılıyor.? Şeklinde konuştu.

 

BİLGİ KİRLİLİĞİ

Kamuoyunda konuşulan yabancıların kiraların düzenli ödendiği, hepsine maaş bağlandığı, eğitimden sağlıktan her şeyden ücretsiz fazla faydalandıkları gibi konuların doğru olmadığını söyleyen Öztürk, ? Bu tamamen bilgi kirliliğidir.? Dedi.

 

MUHTAÇLIK SINIRI VAR

Yangın gibi afetlere uğrayan ihtiyaç sahibi ailelere de el uzattıklarını belirten Öztürk, muhtaçlık sınırı kriterlerinden de söz etti.

Öztürk, ? Biz vakıf olarak muhtaçlık sınırı altında olan afete yani yangın afetine uğrayan vatandaşlarımıza yardımcı oluyoruz. Yine son örnekte beraber gitmiştik aziziye mahallesinde bir yangın olmuştu ilçelerde ilçe sosyal yardımlaşma vakıfları devreye giriyor. Merkez ilçe de biz yardımcı olmaya çalışıyoruz. Barınma projesini sağlayarak barınma yardımı yapıyoruz. Aile bakanlığınca belirlenen muhtaçlık sınırlı kriterleri var. Mesela 2019 yılı için geçerli olan hane de kişi başı 609 lirayı geçmemesi gerekiyor. Haneye giren parayı hanedeki kişiye bölüyoruz. Eğer 609 liranın altında ise biz taleplerini alıp dosyalarını oluşturuyoruz. Uygun miktarda yardım ortaya çıkıyor. 609?u aşıyor ise yardımcı olamıyoruz.? İfadelerini kullandı.

 

İL MERKEZİNE KÖMÜR DAĞITILMIYOR

Düzce?de hava kirliliği denince akla gelen Vakıf kömürleri ile ilgili de konuşan Öztürk, artık Düzce il merkezine kömür dağıtmadıklarını,  sadece köylerde kömür dağıtımı yapıldığını bildirdi. Bu yıl Bin haneye 1250 ton kömür verildiğini söyleyen Öztürk, 2018 yılı içinde 1735 haneye 607 bin lira yakacak yardımı yapıldığını dile getirdi..

 

 

 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.