HEM PERSONEL HEM HASTA YAKINLARI KATILDI

HEM PERSONEL HEM HASTA YAKINLARI KATILDI

Düzce Atatürk Devlet Hastanesinde güvenlik personelinin girişimleri ile kan ve kök hücre bağış kampanyası düzenlendi. Hem personel hem hasta yakınlarının katıldığı kampanyada beklenenin üzerinde bağış alındı.

 

 

Atatürk Devlet Hastanesi güvenlik sorumlusu Ahmet Şahin, güvenlik görevlileri ile birlikte, kök hücre nakli ile ilgili bir farkındalık yaratmak amacıyla bu kampanyayı düzenlediklerini söylerken,

Şahin, ? Kızılay?ın Batı Karadeniz Sorumlusu Adem Bey?le iletişime geçtik. Bizim eğitim hemşiremiz sayesinde organizasyon biraz daha büyüdü. Çok daha güzel oldu. Devlet Hastanesinin bütün personeline ulaştı. Çok sayıda kan bağışı ve kök hücre nakli için donör olmak isteyen başvuru var. Bizim de katkımız olduysa çok mutlu olduk? dedi.

Hastaneye gelen hasta yakınlarının da kan verdiğini söyleyen Şahin, polikliniklere günde ortalama 5 bin hasta geldiğini, yanlarında gelen 1 kişiyle bu sayının 10 bine ulaştığını vurgulayarak, personel ile birlikte çok sayıda kan bağışına ulaşmayı beklediklerini dile getirdi.

Rutin kan bağışı yaptıklarını söyleyen Şahin, kök hücre nakli konusunda bilgileri olmadığını , gerekli araştırmaları yaptıktan sonra daha fazla kişiye ulaşacaklarını ifade etti.

Kızılay Düzce Şubesi doktorlarından Fatih Sezer de, hastane güvenlik görevlilerinin organizasyonu ile kan bağışı ve kök hücre bağışı aldıklarını söylerken,

Sezer, ? Hem kendilerinden, hem hastane personelinden hem de hasta yakınlarından gayet güzel ilgi gördük. Düzenli bağışçılarımızı d burada tekrar görmüş olduk. Sağlık Bakanlığının yürüttüğü Türk Kök kampanyası kapsamında örnek numuneleri burada da almaya devam ediyoruz. Güvenlik arkadaşlarımızdan hastane personelimizden yüksek bir katılım oldu.Şu ana kadar beklediğimizden daha fazla rakam yakaladık. 3 saatlik periyot içerisinde yüklü miktarda, kök, kan artı kök ve kan bağışlarımız oldu.? Şeklinde bilgi verdi.

 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.