DÜZCE?DE DE DEVLET EYLEM YAPTI

DÜZCE?DE DE DEVLET EYLEM YAPTI

Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın? sloganıyla ülke genelinde eş zamanlı Trafikte Yaya Önceliği Bilincinin Oluşturulması Kampanyasında Düzce?de de devlet erkanının katılımı ile eylem gerçekleştirildi. Vali  Zülkif Dağlı vatandaşlara çağrıda bulundu.

 

 

İçişleri Bakanlığı tarafından ?Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın? sloganıyla 2019 yılı ?Yaya Öncelikli Trafik? yılı ilan edildi. Ülke genelinde farkındalık faaliyetleri yapılması için yıl boyu devam edecek bir kampanya yapılması kararlaştırıldı.

Yıl boyunca yapılacak kampanya faaliyetlerinin başlatılması ve etkin bir farkındalık sağlanması için, bugün 12.00-13.30 saatleri arasında tüm illerde eş zamanlı olarak Valiler, Kaymakamlar, Emniyet Müdürleri, Jandarma Komutanlarının katılımıyla Devletin tüm unsurları ile farkındalık eyleminde olduğunu göstermek amacıyla etkinlik düzenlendi..

2018 yılında meydana gelen kazalarda yaya geçidinden geçmekte olan 2 kişinin hayatını kaybettiği Düzce?de de aynı saatte Kuyumcuzade bulvarında Mustafa Kemal Ortaokulu önünde eylem yapıldı.

Vali Zülkif Dağlı, Belediye Başkanı Dursun Ay, Jandarma Komutanı Mustafa Çetinkaya, Emniyet Müdürü Hüseyin Deniz, İl Müftüsü Hüseyin Can, kurum müdürleri ve öğrencilerin katılımı ile düzenlenen eylemde, yaya geçidi üzerinde sürücülere dur uyarısı yapıldı.

Vali Zülkif Dağlı, aynı saatte tüm Türkiye genelinde, yaya öncelikli trafik uygulamasının yapıldığını söylerken, sürücülerden yaya öncelikli trafik uygulamasına önem vermelerini istedi.

Vali Dağlı, ? Biz de ilimizde 7 ilçemizle birlikte 414 personel ve 143 noktamızda bu uygulamamızı şu saat itibariyle başlattık.Bu konuda vatandaşlarımızdan beklentimiz daha duyarlı ve hassas olmaları, yayalara öncelik vermeleri. İnşallah tüm ülkemizde olduğu gibi ilimizde de önemli bir şekilde uygulamaya başlıyoruz. İlimizde bundan sonra bu duyarlılığı oluşturacağız. Vatandaşlarımız mutlaka bu projeye riayet etsinler. Çünkü biz hem sürücüyüz hem yayayız. Bu manada vatandaşlarımızın, çocuklarımızın güvenliği için yaya öncelikli trafik uygulamasına önem versinler, tüm vatandaşlarımızdan beklentimiz çağrımız budur.? Dedi.

Ayrıca eylemde, Trafik polisi ve trafik jandarma eşliğinde araçlar durdurularak sürücülere projenin önemini anlatan broşür dağıtıldı.

HABER: H.İŞCAN

KAMERA: S. AKYOL


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.