AFAD VE UKAK HAREKETE GEÇTİ

AFAD VE UKAK HAREKETE GEÇTİ

İstanbul Kartal'da 43 kişinin yaşadığı 8 katlı bina çöktü. Olay yerine çok sayıda polis, itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. Enkaz altından 2 kişi yaralı olarak çıkarıldı. Kurtarma çalışmaları sürerken Düzce?den de AFAD ve Ulusal Keşif Arama Kurtarma Derneğinden 20 kişilik ekip çalışmalara katılmak üzere yola çıktı.

İstanbul'un Kartal ilçesinde Cevizli Mahallesi Bankalar Caddesi Sema Sokak'ta çok sayıda vatandaşın yaşadığı 8 katlı bina çöktü. Kartal Belediye Başkanı, çöken binada 14 dairede kayıtlı 43 kişinin yaşadığını açıkladı. Arama kurtarma çalışmaları sürüyor.

Çöken binada vatandaşların yaşadığı 14 daire ve binanın alt katında dükkanların olduğu belirtildi. Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz, çöken bina ile ilgili yaptığı açıklamada, "Bina 1992 yılında ruhsat almış. Burayla ilgili bir yıkım kararı yok. Hemen yanında 3 parsel var yıkım kararı verilmiş. Kartal'da riskli raporu olup yıkılmayan bina yok. Ama bu binanın imar barışını biz göremiyoruz. Müracatını Bakanlık görebilir. Onun dışında bize herhangi bir müracaat yok. Yıkım kararı olan bir yer değil. 14 daire 43 kişinin yaşadığı bilgisi var. Şuan içeride kaç kişi var belli değil. En alta atölye ve atölyede kimse yok. Bina ayrıca bir başkan yardımcımızın akrabasının binası. Binayla ilgili bizim bildiğimiz öğrendiğimiz bir patlama sonucu çökmesidir. 1 yaralı çıkarıldı." dedi.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.