DÜZCE’DE ŞAP AŞILAMASI KAMPANYASI BAŞLADI

 DÜZCE’DE ŞAP AŞILAMASI KAMPANYASI BAŞLADI

 İl Tarım Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, 2012 yılı sonbahar dönemi şap aşılama kampanyasının 17 Eylül tarihi itibariyle Düzce İli genelinde başladığı bildirildi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Harun Kabaoğlu, Düzce'de sık sık hayvan pazarının kapanmasına sebep olan şap hastalığına karşı aşılama çalışmasının çok önemli olduğunu belirterek, aşılamada hayvan pazarı çevresinin, hastalığın yayılma riskinin ve hayvan hareketlerinin yoğun olduğu yerlere öncelik verileceğini kaydetti.
Kabaoğlu, "Çalışma kapsamında 2 aydan büyük sığırların aşılanacak. Şap aşılaması yapılması kanuni olarak bir zorunluluk olup, aşı yaptırmayan yetiştiricilerimizin hayvan sevkine izin verilmeyecek ve kanun gereğince 5 bin 937 TL idari para cezası uygulanacaktır" dedi.
Yaklaşan Kurban Bayramı ile birilikte artan hayvan hareketliliğinin hastalığın tekrar ortaya çıkma riskini artırtığını belirten Kabaoğlu, "Şap hastalığıyla mücadelenin başarılı olabilmesi için hasta hayvanların solunum, salgı ve atıklarında yüksek düzeyde bulunan virüsün yayılmasının önlenmesi gerekmektedir. Aşılamanın yanında aşağıda belirtilen önlemlerin alınması büyük önem taşımaktadır" diye konuştu. Aşılama 17 Kasım tarihinde sona erecek.iha


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.