MÜSİAD ÜYELERİNE TEŞVİKLER ANLATILDI

MÜSİAD ÜYELERİNE TEŞVİKLER ANLATILDI

Düzce MÜSİAD üyelerine, devlet teşviklerinden nasıl yararlanılacağı ve istihdam konusu anlatıldı.

 

 

Düzce MÜSİAD üyelerine, KOSGEB İşbirliği destek programı anlatıldı. SGK İl Müdürü Necmi Köroğlu ve İş-Kur İl Müdürü Ferhat Acar, işadamlarına devlet teşvikleri hakkında bilgi verdi.

Ticaret ve Sanayi Odası?nda yapılan toplantıya, MÜSİAD Düzce Şube Başkanı Vefa Pehlivan ve dernek üyeleri katıldı.

 SGK İl Müdürü Necmi Köroğlu, işadamlarının yararlanabileceği teşvikleri ana hatları ile anlatırken, işverenlerin teşvikten yararlanması için gereken şartlardan söz etti.

İş-Kur İl Müdürlüğü Şube Müdürü Hasan Ali Subaşı da, nitelikli iş gücü ihtiyacına cevap verecek eğitim modelleri hakkında bilgi verdi. İş-Kur?un bu kapsamda yaptığı en önemli çalışmaların başında iş başı eğitimlerinin geldiğini belirtti.

Toplantı sonrası bir değerlendirmede bulunan MÜSİAD Düzce Şube Başkanı Vefa Pehlivan, son dönemlerde inşaat sektöründe arz talepten dolayı bir daralma gerçekleştiğini vurgularken, işverenlerin zor durumda olduğunu belirtti.

Pehlivan, ? Sigorta maliyetlerinin yükselmesi,daha doğrusu asgari ücrete gelen zammın dolaylı bir şekilde sigorta maliyetlerinin yükselmesi işvereni burada zor duruma soktu. Ama devletimizin en son dönemde yapmış olduğu teşvikler, destekler bunları minimum şekilde işverene sunmaya çalışıyor. Biz de bu konuda bu akşam İş-Kur müdürümüzle ve SGK müdürümüzden bu konulardan bilgi edinmek, teşviklerden yararlanmak üzere bir toplantı düzenledik. MÜSİAD üyelerimiz için çok faydalı oldu.? Dedi.

İşverenlerin her zaman arkasında olduklarını söyleyen İş-Kur Müdürü Ferhat Acar ise, Düzce!?nin iyi durumda olduğunu, istihdam hedeflerine ulaşıldığını dile getirdi.

Acar, ? Bize anlatma fırsatı versinler, bizi zorlasınlar. Gelsinler ya da bizi çağırsınlar, biz ayaklarına gidelim. Bütün teşviklerimizi, programlarımızı, iş başı eğitim programlarımız olsun, kurslarımız olsun bunları tek tek anlatalım. Her zaman işverenlerimizin yanındayız. Başkanım daralmadan bahsetti ama, Düzce ölçeğinde biz gayet iyi durumdayız. İstihdam politikalarımız hedeflerine ulaştı. Hedeflerimiz sabit durağan ama, bu açıkladığımız teşviklerle bu sürecin daha da yükselerek devam edeceğine, çünkü yatırımlarda öncelikli bir iliz. Bunun avantajlarını da işverenle beraber gayet iyi kullanacağız. Biz de bunu anlatacağız. Bu tür toplantılar çok önemli, biz elimizden geldiği kadar bu tür programlar için iş yerlerini ziyaret ederek, geçen yıl bu ziyaretlerde iyi bir performans yakaladık, bu sene daha iyi yere taşıyacağız. Tek sıkıntımız personel sıkıntısı. Yeni atamalarımızla, bakanlığımız ve genel müdürümüz bize destek oldu. Yeni personellerimiz de geldi,  15 tane daha gelecek. Bundan sonra ziyaret etmedik kapı bırakamayacağız, gidip bizzat anlatacağız. Bizi çağırmasalar da gideceğiz çağırsalar da koşa koşa gideceğiz..? Şeklinde konuştu.

SGK Müdürü Necmi Köroğlu da  yaptığı değerlendirmede, 7143 sayılı yasa üzerinde durdu,

Yasa uyarınca yapılandırmanın bozulmaması için taksite ödemelerinin 28 Şubat?a kadar uzatıldığını söyleyen Köroğlu, işverenlere mutlaka İş-Kur üzerinden işçi almaları uyarısında bulundu.

 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.