DALÇIK ÇALIŞMALARI HIZLA İLERLİYOR

DALÇIK ÇALIŞMALARI HIZLA İLERLİYOR

 

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram, ihale şartnamesindeki yasal sürenin 400 gün olduğunu hatırlatarak, müteahhidin kendilerine işi en kısa sürede bitirmek istediklerini söylediğini kaydetti. 300 günde de 400 günde de bitirilmiş olması halinde müteahhidin aynı parayı alacak olmasına dikkat çeken Bayram, "Dolayısı ile erken bitirmesi onun karı açısından ona avantaj sağlayacak" dedi.

Zaman zaman kamuoyunda çalışmaların iptal edildiğine yönelik söylentilerin var olduğuna dikkat çeken Bayram, bu söylentilerin kesinlikle gerçeği yansıtmadığını ifade etti. Çalışmaların hızlı bir şekilde devam ettiğini vurgulayan Bayram şunları söyledi: "Güney kesimin alt yapısı yapılıyor. İki tarafta da çalışmalar var. 'Altında nehir akıyormuş, proje iptal oldu' gibi dedikodular oluyor. Kesinlikle böyle bir şey yok. Çalışmalar devam ediyor. Edecek de zaten. Sürece baktığınızda, çalışma koşullarına bakıldığında gayet iyi durumda olduğunu görmek mümkün. Çalışmalar hızlı gidiyor bunu söyleyebilirim. Ortada aksama gibi bir durum yok. Olsa zaten bunu söyleriz."

Çoban Dal-Çık projesinin tamamlanması ile Düzce'nin en büyük yatırımlarından biri olacağını savunan Başkan Bayram, süreç içinde bazı sıkıntıların yaşanmasının da doğal olduğunu söyledi. Çalışmaların yapıldığı Çoban kavşağını 'Düzce'nin en merkezi kavşağı' olarak nitelendiren Bayram, "Çoban dediğinizde Düzce'nin kalbi olarak görülüyor. Kuzeye, güneye, batıya ve doğuya uzanan yollar var. İstanbul-Ankara yolu geçiyor. Bu kavşakta çalışma yapılması elbette trafiği aksatabilir. Ama bu böyle telafi edilemez bir aksama değildir. Oradan gitmeye alışmış olabiliriz ama 3 ay 6 ay başka yerden gidebiliriz. Bunun çok büyük problem olduğunu düşünmüyorum. Ben de o yolu kullanıyorum. Bu kadar sıkışma olur. Bu tür çalışmaların yapıldığı bütün şehirlerde aynı sıkıntılar var. Bu sıkıntılar olmasın diyorsak bu çalışmaları yapmamak lazım. Çobana alternatif Kervan kavşağımız çalışıyor. Öztürkler Kavşağımızı da yaptık. Öztürkler Kavşağı bitmeden de özellikle bu çalışmaları başlatmadık. Bunu da bilinçli olarak bu şekilde yaptık. İnşallah en kısa sürede biter" şeklinde konuştu.

Düzce-İHA


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.