KAYNAŞLI MYO’DAN İŞ GARANTİLİ VE BURSLU EĞİTİM

KAYNAŞLI MYO’DAN İŞ GARANTİLİ VE BURSLU EĞİTİM

 Düzce Üniversitesi Kaynaşlı Meslek Yüksekokulu tarafından sektörün ihtiyaçları göz önüne alınarak açılan Lastik ve Plastik Teknolojisi programını tercih eden öğrenciler, eğitim süresi boyunca burs imkanına kavuşuyor.

Konu ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan Kaynaşlı MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Celalettin İçmeli, lastik ve plastik teknolojisi programının Düzce için ve gelecek öğrenciler için oldukça önemli ve gerekli bir program olduğunu söyledi. "Lastik ve Plastik teknolojisi Programı Düzce'de yer alan fabrikalara eleman yetiştiren, tüm öğrencilerine staj ve teknik gezi imkanları sağlayan, özellikle öğrencilerine sağladığı burslar ile Türkiye'de bir ilki gerçekleştiren ve toplam 15 öğrenciye 2 yıl boyunca burs sağlayan bir programdır" diyen İçmeli, ayrıca başarılı öğrencilerine iş garantisi sağladıklarını söyledi. Lastik ve Plastik Teknolojisi Programı için öğrencilerden ve ailelerden gösterilen ilgi ve duyarlılığın daha da artmasını beklediklerini vurgulayan İçmeli, "Özellikle işsizlik gibi önemli bir problemin yaşandığı günümüzde böylesine bir fırsatın öğrencilerimiz ve aileler tarafından değerlendirilmesini bekliyoruz. LYS sınavı ile programımıza yerleşen öğrenci sayıları gözden geçirildiğinde boş kalan kontenjan sayımız 12'dir. Boş kalan kontenjan sayımızı ise ek yerleştirme ile tamamlamayı hedefliyoruz. Bu amaçla başta öğrencilerimizden olmak üzere ailelerden ve hocalarımızdan gereken desteğin verilmesini istiyoruz" dedi.
Yrd. Doç. Dr. Celalettin İçmeli, bu bölümden mezun olan teknisyenlerin otomotiv sektörü olmak üzere lastik ile plastik mamuller imali üzerine çalışan fabrika ve atölyelerde iş bulabileceklerini kaydetti. Otomotiv sanayinin ülkemizde en gelişmiş 3 sektör içerisinde yer aldığına dikkat çeken İçmeli, "Özellikle otomotiv sanayisindeki gelişmeler, ülkemizdeki motorlu taşıt sayısındaki artış ve eğitim yerlerinin sınırlı olması, mesleğe talebi arttırmaktadır" dedi.
İçmeli, son olarak Lastik ve Plastik Teknolojisi ön lisans programını başarı ile bitirenlerin ÖSYM tarafındanyapılan Dikey Geçiş Sınav'ında başarılı olmaları halinde;Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü, Mühendislik Fakültesi Kimya Mühendisliği, Mühendislik Fakültesi İmalat Mühendisliği lisans programına dikey geçiş yapabileceklerini belirtti.iha


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.