ÇİLİMLİ’DE KADINLARA TARIM DERSİ

ÇİLİMLİ’DE KADINLARA TARIM DERSİ

 Çilimli Meslek Yüksekokulu'nda, Yrd. Doç. Dr. Selçuk Özmen'in koordinatörlüğünde 24 Eylül-5 Ekim 2012 tarihleri arasında tarım ile uğraşan kadınlara yönelik ''Bilinçli Tarım, Bilinçli Kadın ve Gelişen Çilimli '' konulu eğitim düzenlenecek. Bu eğitim Düzce Üniversitesi, New Jersey Eyaleti Rutgers Üniversitesi (ABD) ve TOBB Düzce İl Kadın Girişimciler Kurulu işbirliğinde gerçekleştirilecek. Eğitim programıyla Çilimlili kadınların yetiştirmekte oldukları tarım ürünler konusunda bilinçlenmeleri sağlanacak.

Projenin özel amacı ise Çilimlili kadınların tarımsal faaliyetler konusunda bilinçlendirildiklerinde ve yeterli imkanlara sahip olduklarında ne kadar önemli rol üstlenebileceklerini ortaya koymak.
Bu bağlamda, Çilimlili kadınların bilgisayar, tarımsal işletmecilik ve tarımsal faaliyetler ile ilgili teknik konularda eğitilmesi planlanıyor. Bu eğitimde ABD New Jersey Eyaleti Rutgers Üniversitesi, Akdeniz Üniversitesi, Gaziosmanpaşa Üniversitesi ve Düzce Üniversitesi'nden toplam 8 adet öğretim üyesi gönüllü eğitmen olarak yer alacak. Eğitime katilim ücretsiz olacak.iha


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.