KESTANE BALININ KİLOSU 50 LİRA OLDU

 KESTANE BALININ KİLOSU 50 LİRA OLDU

 Düzce merkez başta olmak üzere Yığılca ve Akçakoca bölgelerinde kovanlardan kestane balı sağımı tamamlandı. Geçen yıl kilosu 40 liradan satılan kestane balının fiyatı bu yıl 50 liraya yükseldi.

Üreticiler, bu yıl kestane balının çok fazla miktarda sağılmadığını belirterek, fiyat artışının bu nedenle meydana geldiğini söylediler.
ŞİFA KAYNAĞI
Türkiye'de en fazla Karadeniz bölgesindeki arıcıların elde ettiği kestane balı, farklı tadı, kokusu ve rengi ile öteki doğal bal çeşitlerinden ayrılıyor.
Başta üst solunum yolları hastalıklarına iyi geldiği söylenen kestane balı, kestane ağacının fazla olduğu bölgelerde üretiliyor.
Tazeyken buruk ve acımsı tattadır. Nişasta, sakaroz, protein, kalsiyum, fosfor ve A vitamini zenginidir. Enerji verici özelliği nedeniyle sporculara ve büyüme çağındaki çocuklara önerilir.
Koyu kahve renkli, buruk, biraz acı, kestaneye özgü tadı vardır. Antiseptik özelliği en kuvvetli olan bal çeşididir. Kasları kuvvetlendirici kan dolaşımını düzenleyici, mide ve karaciğer yorgunluğunu giderici, bağışıklık sistemini güçlendirici etki yapar.İHA


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.