AKÇAKOCA'DA KAYIP KAÇAK ELEKTRİK TÜKETİMİ DAVASI

 AKÇAKOCA'DA KAYIP KAÇAK ELEKTRİK TÜKETİMİ DAVASI

 Edinilen bilgiye göre, elektrik faturalarına yansıyan kayıp kaçak tüketim bedelinin geriye alınması için aralarında imam, polis, emekli ve memurların da bulunduğu 86 kişi Akçakoca Hakem Heyeti'ne başvuruda bulundu. Tüketici Hakem Heyeti'nin raporu üzerine SEDAŞ tarafından başvuruda bulunan kayıp kaçak bedellerinin taraflarına ödenmesini isteyen 86 kişi dava açtı. Açılan dava Akçakoca Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görüldü. Tek tek mahkeme salonuna giren vatandaşlar, hakimin verdiği sonuçtan memnun kalmadı.

Konuyla ilgili Avukat Yasin Uzun, yaptığı açıklamada, "Kayıp kaçak elektrik tüketimi için geri alınmak istenen taleplerde usul atası yapılmıştır. Vatandaşların Tüketici Hakem Heyeti'ne yaptığı müracaatlarda faturalara yansıyan kesintiler ay ve ay ne kadar yapılmış gibi detaylar ve ne zamandan beri ne kadar alacak olduğunu belirtilmemiş. Hakem heyeti 'kesildiği tarihten itibaren' diye karar vermiş, net olarak vatandaşın alacağı ay ve ay belirtmemiş. Bu nedenle hakim bu karara ret veriyor. Hakem heyetinin yaptığı hata nedeniyle ret verildi" dedi.
Avukat Yasin Uzun, "Başvuruda bulunan vatandaşlar, tekrar hakem heyetine detaylarıyla birlikte başvuruda bulunabilir veya Danıştay'a gidebilir" diye konuştu.
Vatandaşlar ise, "Hakem heyetinin kararının usulen yanlış yaptılarsa bizim suçumuzmuş gibi hareket etmek anlamsız" dedi.iha


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.