DÜZCE ÜNİVERSİTESİ PSİKİYATRİ ANABİLİM DALI BEZMİALEM ÜNİVERSİTESİNDE

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ PSİKİYATRİ ANABİLİM DALI BEZMİALEM ÜNİVERSİTESİNDE

 Katılmış oldukları kongrede "Somatoform Bozukluklar Nereye Gidiyor?" başlıklı konu hakkında bildirilerini sunan konuşmacılardan, Prof. Dr. Ataoğlu,"Somatoform Bozukluklarda Genel Kişilik Özellikleri" başlığı altında somatizasyonla kişilik özellikleri arasında bir ilişki olduğu.

Doç Dr. Öztekin, "Sağlık Çalışanlarının Hastalığa Katkıları" başlığı altında somatoform bozuklukta hekim, psikolog ve hemşire ekibinin daha dikkatli ve önyargılarını sonlandırıcı şekilde ele almaları gerektiği.
Yrd Doç Dr. İçmeli, "Tedavide Farkındalık Eğitimi" başlığı altında somatoform bozukluklarının tedavisinde ilaç tedavisinin yanında bilişselterapilerden "Farkındalık Terapisinin" hastanın stresle yüzleşme, stresini yorumlama ve stresle baş etme bilgi, davranış ve düşünce düzeyinde farkındalık kazandırılabileceği.
Prof. Dr. Balcıoğlu ise "Somatoform Bozukluklarda Sosyal Çevre ve Etkileri" başlığı altında bedensel duyumlara duyarlılığın oluşumunda kültürel etkenlerin rol oynadığına dair düşüncelerini dile getirdi.iha


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.