BAKANLIKTAN DÜZCELİ ÇİFTÇİLERE EKİPMAN DESTEĞİ

BAKANLIKTAN DÜZCELİ ÇİFTÇİLERE EKİPMAN DESTEĞİ

 Düzce çiftçisine destek sürüyor. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından Kırsal Kalkınma Yarımlarının Desteklenmesi Hibe Programı kapsamında çiftçiye ekipman desteği için tören düzenlendi.

Vali Adnan Yılmaz, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının son yıllarda başarılı çalışmalar ve ve doğru politikalar sonunda tarımsal anlamda önemli yol kat ettik. Ülkemiz tarımsal hasıla bakımında dünyada 7. Sıraya yükselmiştir. Bakanlığımız birçok tarımsal ürüne ve hayvancılığa destekleme vermekte olup 2007 yılından itibaren bunlara ilaveten hibe programı kapsamında çiftçilerin satın alacakları makine ve ekipmana yüzde 50 hibe desteği verilmesini amaçlayan Makine ekipman alımlarının Desteklenmesi programı uygulamaya konulmuştur. Makine ve ekipman desteği tarımsal ürünlerin daha kaliteli olarak üretilmesi kırsalda tarımsal sanayinin gelişmesi zor şartlarda ve ve bedenen çalışan üreticilerimizin işlerini kolaylaştırmak ve ülke geneline yayılmış tarım makineleri ve ekipman imalatçılarının desteklenmesi açısından büyük önem taşımaktadır. Program kapsamında ilimizde 2007-2011 yılları arasında 2 bin 569 çiftçiye 4 milyon hibe desteği verilmiştir. 2012 yılında ise proje kapsamında 233 çiftçiye satın almış oldukları makine ve ekipmana destek vermiştir. Yapılan bu desteklerin çiftçimize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.
İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Harun Kabaoğlu, bakanlık olarak çiftçilere büyük destek verildiğini işaret etti. Konuşmaların ardından çiftçilere makine ve ekipmanları teslim edildi.iha


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.