KENTSEL DÖNÜŞÜM ONAYDA

 KENTSEL DÖNÜŞÜM ONAYDA

 Kentsel Dönüşümün Düzce'de şehirleşme adına güzel bir örnek olacağına dikkat çeken Bayram "Bu proje ile yeni bir şehir göreceğiz" dedi.

Başkan Bayram, Kentsel dönüşüm süreci içinde Camikebir Mahallesinde ayakta kalan son binanın da yıkıldığını belirterek, projenin TOKİ'de onay aşamasında olduğunu kaydetti. Projenin son kontrollerinin yapılması ile kararın çıkacağını belirten Bayram, "Onaylanma aşamasında eş zamanlı olarak da TOKİ'ye bir ziyaret yapacağız. Önümüzde ki hafta itibarı ile ihale süreci başlayacak. Bu yıl içinde bir aksilik olmazsa bir uzama olmaza bu yıl içinde ihalesi yapılacak ve çalışmalar başlayacak. 200 civarında konut yapılacak. Bu projenin birinci etabı. Sadece konuta ilişkin etabıdır" diye konuştu.
Projenin ikinci aşamasında ise ticari alan için uygulamaların yapılacağını anlatan Bayram, "Bir şehrin kent merkezine uygun bir şekilde ve şehrinde şehirleşme adına güzel bir örneği olacak şekilde konutlar inşa edilecek" dedi.
Bu proje için çok uğraştıklarını söyleyen Bayram?"Hem zaman aldı hem de ortaya konuşlan finansman çok önemliydi. Arazinin alımı ile ilgili ortaya konulan finansman 45 milyon lira civarında oldu. Bunlar nakit olarak ödendi. Yoksa proje gerçekleşemiyordu. Nakde çevirdik ve bitirdik. Hesaplamaları netleştiriyoruz. Yaklaşık 4'te 1'i kadar Düzce Belediyesi'nin olacak. Ama bu hesap işi. Bu fazla önemli değil" dedi.
"Bu proje ile yeni bir şehir göreceğiz" diyen Başkan Bayram "Önemli olan şehir merkezinde böyle bir tablonun ortaya çıkmasıdır" şeklinde konuştu.

ESNAF ADIM ADIM KSS'YE TAŞINACAK
Başkan İsmail Bayram, Düzce'de Kentsel Dönüşüm Projesinin uygulanacağı 2. çalışma içinde bilgiler verdi. Bu kapsamda Eski Sanayi bölgesinde ise iki aşamalı çalışma yapılacağını aktaran Bayram "Direk bir çalışma içine girmedik. Alt yapısı hazırlanıyor. Öncelikle dükkanların KSS'ye taşınma aşaması gerçekleşecek. Sayımlar bitmek üzere. Yeni sanayide sayım çalışmaları devam ediyor. Eski sanayi ve yol boyu tamamlandı. Sayımlar bitince ne kadar küçük sanayi esnafı var nerde ne kadar var. KSS'de bunu karşılayacak kapasite nedir. Genişleme gerekiyor mu bunları ortaya koyarak çalışmalarımızı sürdüreceğiz" dedi.
Bu çalışmanın kesinlikle gerçekleşeceğinin altını çizen İsmail Bayram "Buradan bir geri adım atmayacağız. Adım adım dükkanlar KSS'ye taşınarak peşinden kentsel dönüşüm başlayacak. Esnaflarımızda bunun doğru bir adım olduğunu söylüyorlar. Esnafımızın direnci yok. Burada bize destek veriyorlar. Bu düzenlemelerin tamamı bu şehrin adına ve yaşayan insanlar adına yapılıyor. Esnafımızda böyle bakıyor" şeklinde konuştu.iha


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.