ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR BAKAN YARDIMCISI ERCAN AKÇAKOCA'DA

ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR BAKAN YARDIMCISI ERCAN AKÇAKOCA'DA

 Bakan Yardımcısı Murat Mercan ve Dışişleri Eski Bakanı Yaşar Yakış, partililer tarafından Akçakoca TPAO Çayağzı Tesisleri'nde karşılandı. Mercan ve Yakış'a; Akçakoca, Ayazlı Akkaya ve Doğu Ayazlı insansız doğalgaz üretim tesisleri hakkında Baş Mühendis Şenol Çatan tarafından brifing verildi.

Karadeniz'de bulunan 4 doğalgaz platformunun 2007 yılından bu yana doğalgaz üretimi yaptığını belirten Çatan, günde 300 bin metre küp doğalgaz üretildiğini belirterek 5 yıl içerisinde 800 milyon metre küp doğalgaz üretiminin yapıldığı bilgisini verdi.
Brifing sonrası, Karadeniz'in 9 mil açığında bulunan Akçakoca isimli insansız doğalgaz platformunda gezi ve incelemelerde bulunuldu. Bakan Yardımcısı Murat Mercan, "Bu platform 2007 yılında üretime başlandı ve çok emek harcandı. Türk ve yabancı çalışanların çok büyük emeği oldu. Emeği geçenleri tebrik ediyorum, takdir ediyorum. Şimdiye kadar Karadeniz'de 800 milyon metre küp gaz üretildi. Bu üretim devam ediyor. Yeni rehabilitasyon çalışmalarımız olacak. Tüm Türkiye bu üretimden yararlanıyor ve yararlanmaya devam edecek" diye konuştu.iha


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.