MÜSİAD DÜZCE ŞUBE BAŞKANI CEM HATİPOĞLU:

MÜSİAD DÜZCE ŞUBE BAŞKANI CEM HATİPOĞLU:

 Şube Başkanı Hatipoğlu, düzenlediği basın toplantısı ile MÜSİAD Düzce Şubesi olarak 14. MÜSİAD Fuarı ve 16. IBF ile ilgili bilgiler verdi.

Cem Hatipoğlu,"Bir sivil toplum kuruluşu olan MÜSİAD olarak düzenlediğimiz MÜSİAD fuarımız. Ziyaretçi sayısı katılımcı firma sayısı yurt dışından gelen iş adamı ve yurt içi ve yurtdışı iş aleminde izlenmesi bakımından Türkiye Cumhuriyeti'nin en büyük fuarlarından biridir ve en büyük İslam Ticaret Organizasyonudur" dedi.
Hatipoğlu, fuarla ilgili olarak "1990 yılında MÜSİAD kurulduktan sonra 1993 yılında Pakistan'da IBF kuruldu ve başkanlığı Türkiye'ye verildi. IBF her sene bir ülkede toplanır. İkinci sene fuarla birlikte İstanbul'da toplanır. İlk fuarımız 1993 yılında İzmir'de yapıldı. Fuarımız 11-14 Ekim 2012 tarihleri arsında yapılacaktır. Bu sene 14.'sü düzenlenecek olan fuarımıza 700 adet stant açılacak olup stant satışları 4 ay önce bitti. Stantların 550'si yerli, 150'si yabancıdır. 2010 yılında 71 ülkenden 3 bin 402 iş adamı geldi. Bu seneki fuara 84 ülkeden 5 bin iş adamı ile görüşülüp yer ayrıldı. CNR'da yapılacak olan fuara 6 salon ayrıldı. Bir salon kongre merkezi olarak düzenlendi. Bir salon yeni teknolojiler ve el sanatları ile ilgili olarak ayrıldı. Geri kalan 4 salonda da 4 ana sektör üzerine stantlar açılacaktır. Fuara başbakanımız ve bankanlar katılıp açacaktır. MÜSİAD her fuarda bir partner ülke seçer bu fuarda partner ülkemiz Fas'tır. Fas devlet başkanı da bu fuara katılacaktır. Malezya büyük ölçüde kendi ülke tanıtımını yapacak. Tüm bu etkinlikler 45 bin metre kare alanda olacak ve 175 bin ziyaretçi bekleniyor. Genel merkezimiz IBF ve fuarla ilgili olarak 16 ülkeye ziyaret etti" dedi.
Fuarın önemli organizasyonlarından birinin iş görüşmeleri olacağını işaret eden Hatipoğlu, "Sektörel anlamda eşleştirme yaparak yurtiçi ve yurt dişi IBF üyesi iş adamları ikili görüşmeler yapacaklar. Birinci ve ikinci gün bitubi iş görüşmeleri devam edecektir. Bu sene fuarda bir ilk olarak fuar forum biz uygulanacaktır. Fuar forum biz yurt dışından gelen iş adamaları fuarda standa açarak ve bitubi iş görüşmeleri yaparak geri dönerler. Bu sene yurt dışından gelen bu adamları MÜSİAD Şubelerini, temsilciliklerini ve kalkınma ajanslarının olduğu şehirlere giderek iş görüşmeleri yapılacaktır. Burada sektörel eşleşmeye dikkat ediliyor. Organize ve sanayi bölgeleri ziyaret edilecektir. Yatırım alanları gözden geçirilecektir. Bu zaman kadar yeni teknolojiler ve el sanatları ürünleri stant olarak açılıyordu. Bu sene ayrı bir salonda sergilenecektir. Bunda amaç yeni teknolojileri ve el sanatlarını desteklemektir. Kaybolmaya yüz tutan el sanatların ve devam etmekte olan el sanatlarını ustaları icra ederken izleyebileceğiz" diye konuştu.iha


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.