PAZARDA SATILAN SÜLÜKLER HASTALIKLARA ÇARE OLUYOR

 PAZARDA SATILAN SÜLÜKLER HASTALIKLARA ÇARE OLUYOR

 Düzce'de 40 yıldır sülük toplayarak ailesinin geçimi sağlayan Nail Seher, sülüklerin bazı hastaların tedavisinde kullanıldığını söylüyor.

Seher, yaralarda, ayak ve bellerde, vücudun bazı kesimlerine tedavi amaçlı kullanılan sülüklerin deriye yapışarak pis kanı emdiğini ve ağrısı sızısı olanın da tedavisini sağladığını işaret ediyor. Pet şişe içersinde pazara getirdiği sülükleri satan Seher, bunları gölden yakaladığını ve 40 yıldır bu mesleği yaptığını kaydederek "Vücut üzerine yapışan sülükler 10 ile 15 dakika kadar kalıp kanı emerek tedavi uyguluyor" dedi.
Seher, kan sülüklerinin bir tek şeker hastalarının kullanamadığını söyledi. Kan sülüklerinden almaya gelen bir kişi de "Mantar hastalığı vardı ayaklarımda bu sayede hastalığım yüzde 80 seviyesinde tedavi oldu" dedi.
Sülüklerin medikal alandaki ilk kliniği yaklaşık 2500 yıl önce kurulduğu Mikro cerrahide ve plastik cerrahide tedavi edilecek bölgede küçük bir ısırıkla işe koyulan bu küçük omurgasız hayvanın kirli kanı emerek vücudun kan dolaşımını sağladığı. Mikro cerrahide ve plastik cerrahide kullanımı yaygınlaşan bu hayvanlar özellikle mikro cerrahi uzmanlarınca maden olarak tasvir edilirlerken İngilizler Sülüğe canlı eczane adını taktığı belirtiliyor.iha


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.