MHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI AYANOĞLU DÜZCE İL TEŞKİLATINDA

 MHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI AYANOĞLU DÜZCE İL TEŞKİLATINDA

 MHP Genel Başkan Yardımcısı Hamit Ayanoğlu, Adana Milletvekili Yılmaz Tankut ve 23. Dönem Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet Akif Paksoy ile birlikte Düzce il teşkilatını ziyaret etti. Ayanoğlu, büyükşehir belediyeler kanununda yapılacak değişiklikle ilgili il teşkilatlarını uyarmak için bu ziyaretleri gerçekleştirdiklerini belirtti.

Büyükşehir belediyeler kanununda yapılacak değişikliği eleştiren Ayanoğlu, şunları söyledi: "Büyükşehir belediyeler kanununda yapılacak değişiklik için kendilerinin yeterli oy mevcudu var. Dolayısıyla yerel seçimlerle ilgili konu görüşülürken bu konuda gündeme geldi. Bu aslında yaptığımız mutabakata aykırıydı. Biz mevcut kanunlar ile seçime gidilmesini istemiştik. Bunu bir oyun haline getirmek istediler. Ancak, en büyük fireyi AK Partililer verdi. Bunu da kendileri biliyorlar zaten."
Meclis'e sunulan ve şu an İçişleri Komisyonunda görüşülen büyükşehir belediyeler kanununda yapılacak değişiklik ile ülke birliğinin temeline bir dinamit koyulacağını belirten Ayanoğlu, şöyle konuştu: "29 ilde Özel İdare olmayacak ama geri kalan 52 ilde İdareler göreve devam edecek. 29 ilde sadece seçilmiş belediye meclis üyeleri ve belediye başkanının yönetimi ile işleyen bir süreç olacak. Büyükşehir statüsü kazanacak illerdeki belde belediyeleri kapatılacak. Köylerin tüzel kişiliği kaldırılacak. Hepsi büyükşehrin mahallesi haline gelecek. İdareler kaldırılacak bunun yerine yetkisinin ne olduğu belli olmayan Yatırım İzleme Merkezi adı altında valiliğe bağlı bir yapı oluşturulacak. Bu ülkenin üniter yapısını baz alabilecek nitelikte bir değişikliktir. Anayasa'ya aykırıdır. Bir ülkede iki farklı şekilde yönetim olamaz. İnsanımızı da sıkıntıya sokacak bir düzenlemedir. Çünkü köyler mahalle haline geldiklerinde su parası, emlak parası, asfalt katılım payı ödemeye başlayacaklar. İlave vergiler köy insanının üzerine yıkılacak. Ayrıca büyükşehir statüsü kazanacak İl'e alınacak vergiler iki katına çıkacak. Bunun haksızlık olduğunu düşünüyorum. Hollanda büyüklüğündeki Konya'da bu hizmeti nasıl üreteceksiniz?"
Ayanoğlu, bu değişikliğin asıl amacının Avrupa Birliğine verilen söz doğrultusunda tarım nüfusunu azaltmak olduğunu söyledi. Bunun bir anlamda köylerin boşaltılma projesi olduğunu belirten Ayanoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Özellikle Avrupa Birliğine verilen sözler doğrultusunda tarım nüfusunun azaltılması planlanıyor. Köylerdeki tarımsal faaliyetlerde sıkıntıya girecektir. Çünkü, bir ahır kurmaya kalksanız gidip büyükşehir belediyesinden izin almak zorundasınız. Böyle olunca işlem güçleşecek. Bu bir anlamda devletin yönetim biçiminin değişmesi anlamına geliyor. Halkımızı da bilinçlendirme amacıyla teşkilatlarımızla görüşüyoruz. İnşallah AK Parti aklını başına alır ve dibi görünmeyen bu kuyuya girmekten vazgeçer." 
MHP Genel Başkan Yardımcısı Ayanoğlu, doğalgaz ve petrol zammı ile vatandaşın cebinden alınan paranın Suriye göçmenlerine harcandığını dile getirerek şunları söyledi: "Kim ne söylerse söylesin zamların izahı yoktur. Doğalgaza yapılan zam petrol zamlarıyla ilişkili diyorlar. Ancak, benim bildiğim kadarıyla petrolde öyle çok güçlü bir yükseliş yok. Siz Suriye göçmenleri için 500 milyon doları ayırabiliyorken kendi vatandaşınızı ekstra zam ve vergilerle zor durumda bırakıyorsunuz. Suriye göçmenlerine ayrılan para bu zamlarla bizim insanımızın cebinden alınıyor. İthalat ihracat dengesini kuramaz, üretime yönelik bir istihdam yapısını benimseyemez, alın teriyle üretim yapan bir yapı oluşturamazsanız bunlar kaçınılmazdır. Gündemi değiştirip bu zamların üstünü kapatıyorlar. Bizim cebimizden para alınıyor ama bize hizmet olarak geri dönmüyor."
Suriye'nin kuzey doğusunda Irak'ın kuzeyindekine benzer bir terör yapılanmasının oluşturulduğunu iddia eden Ayanoğlu, AK Parti'nin kongresine katılan ve 'Türkiye seninle gurur duyuyor' sloganlarıyla karşılanan Barzani'nin de bu yapılanmayı desteklediğini vurguladı. Ayanoğlu, MHP'nin önce ülkem sonra partim sonra ben düsturuyla hareket eden bir parti olduğunu belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: "Suriye haddini aşarak Akçakale'de 5 vatandaşımızı şehit etmiştir. Bizim bu duruma sessiz kalmamız mümkün değil. Bu anlamda devletin elinin güçlenmesi için biz tezkereye evet dedik. Biz bu durumun iç politikaya alet edilmesini doğru bulmuyoruz. Bundan sonra hükümetin bunu nasıl kullandığına bakarız. Suriye'nin kuzey doğusunda da Kuzey Irak'takine benzer bir yapılanma oluşturuluyor. Üstelik iktidarda olan bir partinin misafir ettiği ve partililerin Türkiye seninle gurur duyuyor diye slogan attığı Barzani tarafından organize edilen bir yapılanma. Biz, Türk milleti olarak tedbir almak zorundayız." 
TERÖR ÖRGÜTÜNÜ DESTEKLEYENLER
Ayanoğlu, MHP'nin terör örgütüne destek veren milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılması konusundaki tavrının çok net olduğunu ifade ederek şunları söyledi: "MHP olarak özellikle terör örgütüne destek veren milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılması konusundaki düşüncemizi açıkladık. Kürt sorununu körükleyen bu olayların artmasına destek veren insanların mecliste yer almasına rıza göstermemiz mümkün değildir. Biz Başbakan'ın 'Yargı gereğini yapacaktır' sözünü yerine getirmesini ve meclise teklif sunulmasını bekliyoruz. Onlar yapmazlarsa biz yapacağız." 
Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hamit Ayanoğlu, erkene alınması planlanan yerel seçimler ile ilgili hazırlıkların sürdüğünü söyledi. Bazı anketler yaptırdıklarını kaydeden Ayanoğlu, il teşkilatı tarafından önerilecek isimlerin genel merkez nezdinde öncelik sahibi olacağını vurguladı.
Ayanoğlu, MHP il teşkilatlarının aday belirleme sürecinde nasıl bir yöntem izlediğini şöyle anlattı: "MHP'nin aday belirleme yöntemi açık ve net. Bizim teşkilatlarımız Düzce insanıyla bire bir irtibata geçecek. Kim daha iyi yönetebilirse, kim daha başarılı olabilirse onu seçecekler. Bu anlamda çalışmalar da kısa zamanda başlayacak."
Basın açıklamasının ardından milletvekilleri partililer ile sohbet etti. İHA


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.