CHP’Lİ VEKİL KALKAVAN DÜZCE’DE

 CHP’Lİ VEKİL KALKAVAN DÜZCE’DE

 Cumhuriyet Halk Partisi Samsun Milletvekili İhsan Kalkavan ve Parti Meclisi üyesi Berrin Gürçay Dilekçi, Düzce İl Yönetimini ziyaret etti.

Kalkavan, yaklaşan yerel seçim dolayısıyla örgütlerdeki eksikleri tespit etmek üzere bu ziyaretleri gerçekleştirdiklerini söyledi. Düzce'de yaptıkları görüşmelerden çok memnun kaldıklarını ifade eden Kalkavan, şöyle konuştu: "Bilindiği gibi mali seçimlere bir yıla yakın bir zaman kaldı. Örgütlerimiz ne durumda, eksikleri nelerdir bunları tespit etmek için geldik. Düzce'de yaptığımız görüşmelerden çok memnun kaldık. Seçime birçok ilden daha iyi hazırlanılmış."
Kalkavan, AK Parti'nin Büyükşehir Belediye Kanun Tasarısı ile muhalefet partilere mensup belediyeleri almak istediğini dile getirerek şunları söyledi: "Anayasa değişikliği ile ilgili oylamada hükümet muhalefet partileriyle belli bir ittifaka gitmedi. Buna rağmen MHP onlarla ittifaka gideceğini söyledi. Ancak değişiklik kabul görmedi. Daha sonra aldığımız bilgiye göre sayın Cumhurbaşkanımız teklifi geri gönderdi. Görüşlerimize uygun maddeler olmasına rağmen hükümet bazı maddelerde uzun vadeye yayılması gereken çalışmaları kısa vadeye çekerek Türkiye'yi AK Parti'nin uydusu haline getirmek istiyor. Büyük şehir statüsü vermek istedikleri iller var. Bütün şehir kavramını oluşturmak istiyorlar. Bunların sakıncaları çok. Burada gaye hizmet değil. Altyapısı hazırlanmadan alelacele yapılan değişikliğin tek sebebi CHP ve diğer muhalefet partilerin ellerinde bulunan belediyeleri almak. Biz karşı oy kullandık"
Büyükşehir Belediyeler Kanunu ile ilgili halkı uyaran Kalkavan, köylerde tarımın bitirileceğini, vatandaşların elinden çıkacak arazilerin de TOKİ'ye peşkeş çekileceğini iddia ederek sözlerini şöyle sürdürdü: "Turistik beldelerimiz var. Belde belediyeleri kaldırılırsa bu turistik değerlerin hangi kurumlar tarafından idare edilecekleri belli değil. Ben buradan kırsalda yaşayan Düzce halkını uyarmak istiyorum. Köylülerin elinden topraklarının tamamen alınacağı bir yasa getirmek istiyorlar. Köylü su parası ödemiyor. Bu yasayla her eve sayaç takacaklar. Emlak parası diye bir şey yok köylerde. Bu yasayla köylülerin kullandıkları meralardan otlaklardan emlak vergisi alacaklar. Bu ödemeler yapılamayınca köylünün elindeki arsalar TOKİ'ye peşkeş çekilecek. Uzun vadede düşük ücretle ev kuran TOKİ bu gün tamamen amacından şaşmış lüks villalar, hastaneler, stadyumlar inşa etmeye başlamıştır. Kar elde eden bir kurum haline gelmiştir"
Suriye ile savaş kararının, ekonomideki kötü gidişata gerekçe olarak gösterilmek üzere alındığını savunan Kalkavan, sözlerine şöyle devam etti: "Tezkere konusu çok önemli. Bu tezkerede hükümet dünyadaki bütün devletlere saldırma yetkisini istiyor. Başbakan'ın egosunu tatmin etmesinden korktuğumuz için tezkereye hayır oyu verdik. Maalesef tezkere meclisten geçti. Hiç bir şey yokken biz neden Suriye ile savaş yapmak istiyoruz? İktidara geldiklerinde komşularla sıfır sorun politikasını benimseyeceklerini söylemişlerdi. Bu gün bakıyoruz sıfır komşu politikası uygulanmak isteniyor. Başbakan Türkiye'de kötüye giden ekonominin belli bir sebebe bağlanması için Suriye ile savaş istiyor. Türkiye Amerika'nın ve Arap devletlerinin bonolara yatırdığı sıcak para sayesinde ayakta duruyor. Başbakan biliyor ki Amerika'nın emri ile bu sıcak para geri çekilirse Türkiye'de ekonomi eksiyi bulur. Haliyle Başbakan Amerika'ya biad etmek zorunda. Bunun için tek çıkar yol Suriye ile savaş. Halkta bu savaşı istemiyor. Bir an önce Suriye ile ilişkiler düzeltilmeli."
Son dönemlerde Türkiye gündemini meşgul eden akaryakıt ve doğalgaz zamları ile ilgili de değerlendirmelerde bulunan Kalkavan "Zamların tek nedeni bozulan ekonomiyi dışarıya göstermemek için halkın sırtına yüklenmek. Bu arada yandaşlarını zengin ediyorlar. Bir müddet eski koalisyonun aldığı ekonomik tedbirlerle idare ettiler" dedi.
Fındık fiyatındaki düşüşü yorumlayan Kalkavan, verilen teşvik ve primlerle tarımın bitirilmeye çalışıldığını ifade ederek şöyle konuştu: "Düzce'nin bir gelir kaynağı fındık. Bu yıl fındığın kilogram fiyatı 4 lira. Geçen sene 7 liraydı. Geçen seneden bu yana gübre, işçi fiyatları düştü mü, hayır. Amaç tarımı bitirmek. Türkiye'yi sadaka toplumu haline getirmek istiyorlar" 
Kalkavan'ın ardından söz alan Parti Meclisi üyesi Berrin Gürçay Dilekçi, Düzce'den çok umutlu olduğunu vurgulayarak "Partimiz eğitim ve seçim çalışmalarına ağırlık veriyor. Düzce'de il ve ilçe yönetimi çok aktif. Merkez ilçede bir kadın başkanımız var. Bu beni çok memnun etti. Benim Düzce ile ilgili umudum gerçekten arttı" dedi.iha



SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.