CHP SAMSUN MİLLETVEKİLİ KALKAVAN AKÇAKOCA’DA

 CHP SAMSUN MİLLETVEKİLİ KALKAVAN AKÇAKOCA’DA

 CHP, yerel seçimler öncesi iller bazında örgütlerde yaşanan sorunları çözmek için her ile bir milletvekili ve parti üyesi görevlendirdi. Düzce'den görevli CHP Samsun Milletvekili İhsan Kalkavan ve Parti Meclisi Üyesi Berrin Gürçay Dilekçi Akçakoca teşkilatında Başkan Nurol Badanoz, Belediye Başkanı Fikret Albayrak, İl Başkanı Basri Karslıoğlu ve partililerle bir araya geldi. Yerel seçimlere ön hazırlık yaptıklarını söyleyen CHP Samsun Milletvekili İhsan Kalkavan, seçimlere bir yıl kadar bir süre olmasına karşın Akçakoca teşkilatının birçok ilden daha iyi hazırlanmış olduğunu dile getirdi.

Kalkavan, Suriye'ye asker gönderilmesi için hükümete yetki veren Başbakanlık tezkeresine CHP olarak neden "Hayır" dediklerini açıklarken, hükümetin dış politikasını da eleştirdi. Kalkavan, "Suriye tezkeresinde hükümet dünyadaki bütün devletlere saldıracak bir yetkiyi içeren tezkere getirdi. Bu tezkereye bilhassa başbakanın egosunu tatmin etme yoluna gideceği için "hayır" dedik. Maalesef başbakan biat eden belli bir topluluğun oy çokluğu ve MHP'nin işbirliği ile geçti. Bundan önce sayın başbakan Esat'la kardeş geçiniyordu. Onları Marmaris'te Bodrum'larda ağırladı. Hiçbir şey yokken biz neden Suriye'ye ile savaşa giriyoruz? İktidara gelmeden komşularımızla sıfır sorunumuz olacak dediler. Bugün Rusya ile de dalaşmaya başladık. Hiçbir komşumuz kalmadı. Sıfır sorun değil, sıfır komşu durumuna geldik. Suriye ile başbakanın savaş istemesinin tek sebebi Türkiye'de kötüye giden ekonominin belli bir sebep bağlanmasıdır. Türkiye şuanda ayakta duruyorsa Amerika ve Arap devletlerinden gelen sıcak para ile ayakta duruyor. Ekonominin sıfıra düşmemesi için de Amerika'ya biat etmek zorunda" diye konuştu.
Kalkavan, "Son 1 yıl içinde elektriğe yüzde 30, doğal gaza da yüzde 54 zam geldi. Yapılan zamların hiçbir izahı yok. Zaten mantıklı bir açıklama da yapmıyorlar. 10 yıldır Türkiye'yi AK Parti hükümeti idare ediyor. Bu da bunların beceriksizliğini gösteriyor. Ekonomiyi düzeltmek için sağlanacak getiriyi halktan çıkıyorlar ama bir taraftan kendi yandaşlarını zengin etmeye çalışıyorlar. Kesinlikle ekonomiden bihaberler" dedi.
Fındık fiyatlarında yaşanan istikrarsızlığa dikkat çeken Kalkavan şöyle konuştu: "Fındık fiyatları bu yıl 4 TL, geçen yıl 7 TL idi. Geçen yıldan bu yan gübre, işçi fiyatları düştü mü? Hayır. Peki neden fındık fiyatları böyle. Çünkü tamamen tarımı öldürmek istiyorlar. Köylüyü de primlerle, desteklerle sadaka toplumu haline getirmeye çalışıyorlar."İHA


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.