ROMA DÖNEMİNE AİT TARİHİ TAŞ KÖPRÜ KORUMA ALTINA ALINDI

ROMA DÖNEMİNE AİT TARİHİ TAŞ KÖPRÜ KORUMA ALTINA ALINDI

Konuralp'i kazdıkça toprak altından adeta tarih fışkırıyor. Son olarak yapılan kurtarma kazısında 2 bin yıllık tarihi kemerli köprü koruma altına alındı.

Konuralp'in batısından geçip, Efteni Gölü'ne dökülen Tabak Deresi üzerinde, Çilimli yol ayrımında yer alan antik köprünün M.S 1. Yüzyılda yapıldığı tahmin ediliyor. Köprünün en önemli özelliği hiç harç kullanılmadan beyaz mermer blokların bir araya getirilmesiyle inşa edilmiş olması. 5 metre genişliğinde ve 30 metre uzunluğunda olan tarihi köprü 3 kemerli bir yapı görünümünde.

Konuralp Belediye başkanı Yusuf Ercan, kazı çalışmalarının Müze Müdürlüğü ile birlikte yürütüldüğünü belirterek, "Böylesine önemli bir kültürel varlığı tümüyle ortaya çıkarmak ve turizme kazandırmak amacıyla kazı çalışmalarını başlattık.  Bu köprünün bölge turizmine önemli katkı sağlayacağına inanıyoruz" dedi.

Konuralp Müze Müdürü Yunus Taşçıoğlu da, antik köprünün 1978 yılında tarihi eser kapsamına alındığını hatırlatarak, "Ancak bugüne kadar bu yapı tam anlamıyla ortaya çıkarılamamış. Biz, bu önemli eserin tamamını gün yüzüne çıkarmak, eksik olan parçalarını bir araya getirmek ve gerekli restorasyonu yapmak için bir çalışma yürütüyoruz" diye konuştu.

Ozan ERDOĞAN

 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.