MÜSİAD DÜZCE ŞUBESİ İSTİŞARE TOPLANTISI YAPILDI

MÜSİAD DÜZCE ŞUBESİ İSTİŞARE TOPLANTISI YAPILDI

 MÜSİAD İstişare Toplantısı geniş katılımla yapıldı. Toplantının onur konuğu ise Düzce Valisi Adnan Yılmaz oldu. Toplantıda açılış konuşmasını yapan MÜSİAD Düzce Şube Başkanı Cem Hatipoğlu, katılanlara teşekkür ederek, "Sonbaharda başlayıp ilkbahara kadar devam eden MUSIAD yönetimi ve üyeleri olarak yemekli istişare toplantıları yapıyoruz. Bunlarında bazılarına mülkü amirlerimizden çağırıyoruz. Burada amacımız Düzce meselelerini veya sorunlarını bir adım ileriye taşıyarak çözmek veya daha fayda ne getirilecekse Düzce'ye onu yapabilmek.1. istişare toplantısını Düzce Belediye Başkanımız İsmail Bayram ile yapmıştık bu 2. İstişare toplantısını ise Düzce Valimiz Adnan Yılmaz'a nasip oldu" dedi.

İstanbul'da MÜSİAD tarafından düzenlenen fuar ile ilgili bilgiler de veren Hatipoğlu, "Biliyorsunuz MÜSİAD fuarımız vardı. Fuarımız geniş katıla yapıldı. Fuarda Fas ve Malezya'da katıldı. Malezya oldukça geniş bir katılımda bulunmuştur. 4 ana standımız salonumuz vardı. Fuarda 84 ülkeden 5 bin işadamı katıldı" diye konuştu.
MÜSİAD Şube Başkanı Cem Hatipoğlu, Kasım ayında inşaat sektör gurubunun Düzce'nin Akçakoca ilçesinde bir araya geleceğini belirterek, "Kasım ayında İnşaat Sektör Grubu Türkiye TUYIT Toplantısı 23-25 Kasım tarihleri arasında Sky Tower Otelde olacak. İnşaat sektör kurulu Başkanımız Yücel Taşkın ile uzun zamandan beri görüşmelerimiz vardı. Bunu neticelendirdik. Malumunuz olduğu üzere MUSIAD sektör kulvarı üyelere ve sektörlere çalışmalar yapmaktadır. Bu çalışmaların en önemlisi ise, Türkiye istişare toplantısıdır. Bu toplantının sorunlarıyla ilgili kurumlara taşınması çözümlerin üretilmesi ve sektörde etkili konuşmacıların tecrübelerini sizlerle paylaşması açısından da çok faydalı olduğu kanaatindeyiz. Bu toplantının ana konusu, kamu özel sektör iş birliği. Amaç şu şuanda devletimizin yeni uygulamaya koyduğu bir plan var. Diyelim ki arsa veriyor girişimci hastane yapıyor yaptıktan sonra işletme girişimciye ait oluyor devlet hastayı gönderiyor. Şuanda bununla ilgili olarak 5-6 tane hastane yapımı başlamış. Bizim üyelerimizde var buna giren. Devlet tam 30 ya da 40 günde arsayı veriyor, belli bir zaman sonra bu okullara da taşınacak. Arsa verecek girişimci okul yapacak işletmeyi üzerine alacak devlet bu sefer öğrenci gönderecek. Akçakoca'da yapılacak olan inşaat sektörünün ana konusu bu. Bu toplantıya Türkiye Cumhuriyeti Enerji ve Tabii kaynaklar Müsteşarı Metin Kilci, Türkiye Cumhuriyeti Kalkınma Bakanlığı Müsteşarı Cüneyt Düzyol, Sağlık Bakanlığı Yatırımlar Genel Müdürü Serdar Taflan, Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkan Vekil Ahmet Aksu, Fatih Üniversitesi öğretim görevlisi ve internotiral platform Türkiye Başkanı Avukat Ahmet Keşli, Devlet planlama teşkilatı kamu özel sektör işbirliği daire başkanı vekili Cem Galip Özen ve MUSİAD Genel Sekreteri Eyüp Vural Aydın konuşmacı olarak katılacak" şeklinde konuştu.
Düzce Valisi Adnan Yılmaz da, "Sizleri tanımaktan bahtiyarım. Düzce'mize sizlerin katkısı, omuz vermesi, bizleri ziyadesi ile memnun etmektedir. Düzce'nin ihtiyaçlarını sorunlarını sizler ile paylaşıp ortak akıl ile çözümler getirmek bilinç uyandırmak, farkındalığı yaratmak, birlikte daha daha neler yapabiliriz. Bu güzel ilimize neler yapabiliriz, kamu ve devlet olarak neredeyiz ne yapıyoruz. Düzce'nin yol haritası, hedefleri, yıllık programı nedir. Devlet vatandaş işbirliği içinde yapabileceklerimiz var mıdır. Eğitime destekte bir şeyler yapabilir miyiz, bizde taşın altına elimizi koyabilir miyiz. Bunlar Türkiye'nin olduğu gibi Düzce'nin de gündemi. Kentsel dönüşümde evet üzerimize düşeni sahiplenip sorumluluğumuzun farkına vararak her birimiz üzerimize düşeni yapmamız lazım. Marka'nın yönetim kurulu üyesiyiz. Onunda birçok hibe programları var. Düzce'de de yatırım ofisi var. İrtibatı koparmamak lazım" dedi.
Vali Adnan Yılmaz, Düzce'de Gümrük Müdürlüğü kurulması için girişimde bulunduklarını belirterek "Gümrük Müdürlüğü oluşması ile ilgili Düzce Ticaret ve Sanayi Odamızdan rapor istedik. Bu raporu ilgili bakanlığa gönderdik. Kriterler uygunsa Gümrük Müdürlüğü açılır, önemli olan bizim müracaat etmemiz ve biz bunu yaptık" diye konuştu.
Vali Yılmaz son olarak, "Stratejik düşünce kültürünü geliştirmeyiz. Biz yorulmayacağız derken bir problemimi çözeceğiz, ikinci sorunu çözmeye başlayacağız. Bunları hep birlikte yaşayıp göreceğiz. Düzce'nin yarınları bugünden daha güzel olacak. Biz Düzce'yi dünya kenti olarak görmek istiyoruz, marka kenti yapmak istiyoruz" dedi.
Konuşmaların ardından MÜSİAD'a yeni katılan üyelere rozetleri takıldı, belgeleri verildi. MÜSİAD Düzce Başkanı Cem Hatipoğlu, Düzce Valisi Adnan Yılmaz'a da rozet taktı.İHA


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.