THK DÜZCE ŞUBESİ DÜZCE’DE 262 BÜYÜKBAŞ 188 KÜÇÜKBAŞ DERİ TOPLADI

 THK DÜZCE ŞUBESİ DÜZCE’DE 262 BÜYÜKBAŞ 188 KÜÇÜKBAŞ DERİ TOPLADI

 Türk Hava Kurumu Düzce Şubesi hazır bulundurdukları araçları ile teslim aldıkları kurban derilerin kurumun hayvan pazarı yanında bulunan deposuna getiriyor.

Kurban Bayramı'nda iki günde Düzce Merkez, Kaynaşlı, Gölyaka, Gümüşova, Cumayeri, Çilimli ilçeleri ile Konuralp, Boğaziçi ve Beyköy beldelerinden 262 sığır, 162 koyun ve 26 keçi derisi toplandı.
Geçmiş yıllara oranla kurban derisi bağışlarında düşüş olduğu bildiren THK Düzce Şube Başkan Yardımcısı Ferdi Üstünel, bayram boyunca 5 ekip arabası, 10 motorize ekip ve 40 kişi ile çalıştıklarını söyledi.
"Deri toplama işlemleri bayramın üçüncü günü itibari ile sona erdi. Bu süreç içerisinde koyun, keçi ve sığır derileri topladık. Geçen yıla oranla kurban derilerinde yüzde 15 azalma gördük" diyen Üstünel "Türk Hava Kurumuna bağışlanan kurban derilerinin yüzde 50'si Sosyal Yardımlaşma Vakfı'na, yüzde 4'nü Kızılay Derneğine, yüzde 3'ü de Türkiye Diyanet Vakfı ile Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumuna gönderiyoruz. Yani bir nevi yine Düzce kazanıyor" dedi.iha


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.