CHP DEN 89 YIL MESAJI

CHP DEN 89 YIL MESAJI

CHP İl Başkanı Basri Karslıoğlu'nun hac vazifesini yerine getirmek için Suudi Arabistan'da olduğu için bir basın açıklaması yapan İl sekreteri Mustafa İzgin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajında;


"89 yıldır ilk günkü sevinçle kutladığımız Cumhuriyetimizin kuruluşunu bir kez daha coşku ve gururla kutlamanın mutluluğu içindeyiz. Türkiye Cumhuriyeti, köklü, büyük ve güçlü bir devlettir. Gerek kuruluşu sırasında emsali görülmemiş mücadelesi, gerek kuruluşundan bu yana gerçekleştirdiği devrimlerle dünya ülkelerine örnek olmuştur. 

Büyük Atatürk'ün eseri, bir büyük aydınlanma devrimi olan Cumhuriyet, içinde bulunduğumuz 21. Yüzyılın en başarılı toplumsal ve siyasal projesidir. Son günlerde bölgemizde yaşanan gelişmeler, Türkiye'nin bölge ve dünya barışı için önemini bir kez daha ortaya koymuştur. Türkiye, sorumluluğunun bilincinde iyi komşuluk ilişkileri içinde komşularının içişlerine müdahale etmeyen bir ülke olmak ve dünya barışına katkıda bulunmak zorundadır.

Cumhuriyetimizin 89. yıldönümünde komşularımızda akan kanın bir an önce durması ve barışın gelmesi tek arzumuz olmalıdır. Cumhuriyet Bayramını coşkuyla kutladığımız bugün, ulusal bağımsızlık ve halk egemenliğine dayanan çağdaş, laik, demokratik, sosyal hukuk devletini gerçekleştirme ve yurtta sulh cihanda sulh ereğinin neresinde olduğumuzu sorgulamalı ve birey olarak daha güzel bir gelecek için üstümüze düşeni yapmalıyız. Her şeyden önce Cumhuriyet kuşaklarının büyük bir başarıyla sürdürdükleri çağdaşlık yürüyüşünün kesintiye uğramadan sürdürülmesi amacımızdır.

Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını, kahraman şehitlerimizi ve gazilerimizi saygı ve minnetle anıyor, tüm hemşerilerimin Kurban Bayramını ve Cumhuriyet Bayramını kutluyorum" ifadelerine yer verdi.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.