DÜZCE’DE FİĞ TOHUMU DAĞITILDI

DÜZCE’DE FİĞ TOHUMU DAĞITILDI

 Düzce İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından Çayır-Mera ve Yem Bitkileri Yetiştiriciliğini Geliştirme Projesi kapsamında yem bitkileri arasında önemli bir yere sahip olan fiğ yetiştiriciliğini teşvik etmek amacı ile önceki yıllarda olduğu gibi 2012 yılında da İl Özel İdaresi destekli fiğ tohumu dağıtımı gerçekleştirildi.

Yüzde 50'si Düzce İl Özel İdaresi destekli olmak üzere 176 çiftçimize toplam 26 bin 100 kilogram fiğ tohumunun dağıtımı tamamlandı.
İl Müdürü Harun Kabaoğlu "İlimizde hızla artan hayvan sayısının ihtiyacını karşılamak amacıyla fiğ tohumu dağıtıyoruz. Hayvancılığın en önemli girdilerinden olan kaba yem ihtiyacının karşılanması amacıyla fiğ tohumu dağıtımı önem arz etmektedir. Bu yıl biraz daha artış yaparak 26 bin 100 kilograma çıkardığımız tohum miktarını gelecek yıllarda artırarak devam edeceğiz. Kaba yem fiyatlarının arttığı bir dönemde ot üretmek amacıyla tohum dağıtımı maliyetlerinin aşağıya çekilmesi anlamında önemli" dedi.
Düzce Merkez ilçede 7 bin 145, Cumayeri'nde bin 500, Çilimli'de 7 bin, Gölyaka'da 4 bin 870, Gümüşova'da 4 bin 475, Kaynaşlı'da 470 ve Yığılca'da 640 kilogram fiğ tohumu dağıtıldı.iha


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.