HAKAN ZENGİN'DEN ODTÜ'LÜ ÖĞRENCİLERE DERS

HAKAN ZENGİN'DEN ODTÜ'LÜ ÖĞRENCİLERE DERS

 

Divapan Genel Hakan Zengin ODTÜ'de çeşitli mühendislik dallarında 3. ve 4. sınıf öğrencilerine verdiği girişimcilik dersinde yurt dışındaki deneyimlerini ve iş yaşamındaki tüm tecrübelerini anlattı.

Zengin, bugüne kadar sanayicilerin birçok nedenlerle ülke adına çok şey katamadığını, dünyanın en iyi markaları arasına hiçbir Türk markasını sokamadıklarını, tıpkı eski Türk filmlerinde seyrettiğimiz gibi daha çok aile şirketi mantığında kaldıklarını, inovatif olamadıklarını, şeffaf, adil, dinamik bir yönetim sergileyemediklerini ve dolayısıyla kısa dönemde faaliyetlerini bitirip, yerlerini yenilerine bıraktıklarını, yeni kurulan firmaların da krizlere dayanıklı firmalar kuramadıkları için yaşanan krizlerle kapandıklarını ve yine yerlerini yeni firmalara bıraktıklarını aktardı.

Zengin, krizin bir gerçek olarak algılanması gerektiğini belirterek "Bu gerçeğe göre sağlam firmalar kurmalıyız. Tüm faaliyetlerimizi pazardan hatta dünya pazarından başlatmalıyız" dedi.

Zengin derste öğrencilerden gelen soruları da yanıtladı. Rus ülkelerinde iş dünyası ile ilgili gelen bir soru üzerine "Rus ülkelerinde çalışmak eskiden gerçekten çok riskliydi. Ama şimdi çok daha rahat. İş hayatımıza mail ve cep telefonları gibi iletişim araçları eklendi. Ayrıca devletin çok ciddi teşvikleri var. Örneğin ülkemizde bir fikri olan herkese üniversitelerin ikinci sınıfından itibaren 100 bin TL destek veriliyor. Bunları mutlaka değerlendirin" tavsiyesinde bulundu.

Düzce-İHA

 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.