DÜZCE TV TEKNİK MÜDÜRÜNDEN, ELEKTRONİK ÇÖPLERDEN MAKET MOTORLAR…

DÜZCE TV TEKNİK MÜDÜRÜNDEN, ELEKTRONİK ÇÖPLERDEN MAKET MOTORLAR…

Bir arkadaşına doğum gününde kendi emeği olan bir hediye vermek istemesi üzerine maket motor yapmaya başlayan Özgür Alpmen bugüne kadar 50'ye yakın maket motosiklet yaptı.

Teknik Müdürümüz Özgür Alpmen, çöpe atılan plastik, kağıt ve cam eşyaların geri dönüşüm uygulamasıyla ekonomiye geri kazandırıldığını belirterek, "Bir arkadaşımın doğum günü vardı. Ben kendisine kendi emeğim olan bir hediye vermek istiyordum. Çöpe atılan elektronik malzemeleri değerlendirerek maket motosikletler yapmaya başladım. Yaptığım bu ürünlerim çok ilgi görmeye başladı" dedi.

Maket motosikletlerinin yapımında lastikleri bilgisayar yazıcısının plastik merdanesi, tekerlek jantlarını eski video oynatıcısı cihazın okuyucu kafaları gibi malzemelerden yaptığını işaret eden Alpmen, "Bugüne kadar 50'ye yakın motosiklet yaptım. İspanya, İtalya, Amerika gibi ülkelerden motorla uğraşan arkadaşların desteği ile daha da geliştiriyorum. Dünyada saat parçaları, ahşap malzeme ürünlerinden yapanlar var fakat hiç bugüne kadar elektronik geri dönüşüm malzemeleri ile yapılanları görmedim" diye konuştu.

Bir motorda ortalama 180 ile 300 arası elektronik malzeme kullandığını kaydeden Alpmen, motorun yapımı en az 1 ay sürdüğünü ve bu maket motorların özel alıcılarının olduğunu söyledi.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.