DÜZCE ÜNİVERSİTESİ İNOVASYON FUARI'NDA BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ İNOVASYON FUARI'NDA BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

 Yaklaşık 7 bin ziyaretçinin katılımının gerçekleştiği İnovasyon Türkiye fuarına, Düzce Üniversitesi adına "Dikmengil Cerrahi İğne" ile Türk Patent Enstitüsünün davetlisi olarak katılan Prof. Dr. Murat Dikmengil'i, Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu ve Rektör Danışmanı Doç. Dr. Recep Özmerdivenli'de fuar alanındaki stant da ziyaret etti.

Geliştirdiği yeni teknik ile patent hakkı elde eden Prof. Dr. Murat Dikmengil Dikmengil Cerrahi İğnenin tekniği ile ilgili olarak "Cerrahi iğne kalp cerrahisinde aort kapak dikişi olarak kullanılacaktır. Cerrahi iğne üç kısımdan oluşmaktadır. Üç kısmın uzunluğu birbirine eşittir, iğnenin uç kısmı koni şeklindedir, ucu sivri ve nokta şeklindedir. Gövde kısmı ve kuyruk kısmı transvers kesitleri kenarları yuvarlatılmış kare şeklindedir. İğnenin gövdesi uç kısmı üzerinde 90 derece açı ile kıvrılarak devam eder. Kuyruk bölümü, gövde üzerinde 90 derece açı ile kıvrılarak devam eder ve sonunda ipliğin yerleşeceği bir yuva vardır" dedi.
Prof. Dr. Dikmengil fuar süresince Düzce Üniversitesi standının büyük ilgi gördüğünü yaklaşık 700 kişi ile birebir diyalog kurduklarını ifade etti.iha


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.