AKÇAKOCA BELEDİYESİNDEN ZAM

AKÇAKOCA BELEDİYESİNDEN ZAM

  Belediye Meclis Toplantısında yapılan bazı maddelere yapılan zamları Ak parti ve MHP'li Belediye Meclis üyeleri tarafından red kararı çıkmasına rağmen oy birliği ile su endeks okumaya olan zam, ulaşım zamları ve Belediye iş yerleri kira bedelleri CHP'li Belediye meclisinin çoğunluğu sağlamasıyla zamlar kabul edildi.

Belediye Meclisi kararına göre yapılan zamlar şöyle, Su zammı yapılamayarak bunun yerine su sayacı okuma bedeli olarak her iki ayda bir 5 TL Su sayacı okuma zammı getirildi. Belediye'ye ait iş yerleri kiralarının yüzde 15 olarak artırılması. Mazot zammı nedeniyle Belediye ulaşım ücretlerine 750 kuruş öğrenci bileti yerine 850 kuruş yapılmasına, Büyükler için bin 50 kuruş yerine 170 kuruş yapılmasına yılbaşından itibaren geçilmek üzere karar verildi.
Kararı eleştiren ve red oyu verdiklerini belirten AK Parti Belediye Meclis Üyesi Yücel Orhan, ''Su okumaya yapılan 5 TL'lik zammı reddediyoruz, nedenine gelince belediyede çalışan ve maaş alan bir personel olmasına rağmen endeks okumaya yapılan zammı anlamıyoruz. Diğer zamlara karşı gelmedik ve bütçenin dengesini bozmak istemedik" dedi.
Belediye Başkanı Fikret Albayrak yaptığı açıklamada, "2013 Yılı Bütçesinin 24 milyon 566 bin lira olarak belirlerdik. Bazı zamlar yapmaya karar verdik ve su zammı yerine biz şöyle düşündük. Akıllı sayaç kullanmayı yaymak amacıyla su sayacı endeks yazmaya 5 TL zam koyduk nedeni ise Akıllı su sayaçlarının kullanımını yaymak, okuma bedelini getirmemiz buydu. Akıllı su sayacı takanlardan 5 TL zam alınmayacaktır" dedi.
Ulaşım zammında gelen mazot zamları olduğunu belirten Albayrak ''Küçükler 85 kuruş, büyükler 170 kuruş olarak belirledik. Ayrıca tüm Belediyeye ait kiralık iş yerlerimize ise yüzde 15 zam uygulaması getirdik'' diye konuştu.İHA


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.