18 YABANCI AKÇAKOCA'DA PROJE HAZIRLADI

18 YABANCI AKÇAKOCA'DA PROJE HAZIRLADI

 I'm With Youth Eko-Turizm  başlıklı projesinin amacının örgün eğitim müfredatında yeterince yer alamamış olan, sürdürülebilir turizm ile doğal ve kültürel mirası koruma teması çerçevesinde, uluslararası gençlik gruplarını, sivil toplum kuruluşlarını, yerel yönetimleri, ve genç gruplarına destek veren kuruluşları bir araya getirip, katılımcıların proje fikirlerini ve deneyimlerini paylaşmalarını sağlamak, yeni ortaklıklar kurmak, ve birlikte geleceğe dönük proje ve projeler geliştirmek olduğu belirtildi. Akçakocada 7 farklı ülkeden gelen 18 katılımcı ve Milli Eğitim Müdürlüğünden 4 katılımcı ile 6 günlük proje hazırlama çalıştayı yapıldı.

Genç Akçakoca İletişim Derneği yöneticileri gelen yabancı misafirleri ziyaret ederek dernekleri hakkında tanıtım yaptılar. Kendilerinin 2013 yılında Akçakoca?da yapmayı planladığı Avrupa Birliği Gençlik Programları kapsamındaki projelerini aktaran GAİD Başkan yardımcısı Nida Koçak projelerine katılımcı olmak isterlerse onların organizasyonlarının dahil olabileceğini ifade etti.
Katılımcılarla sohbet eden GAİD Başkanı Ümit Dursun Şenbaş katılımcıların Akçakoca'yı çok beğendiklerini ve yabancı misafirlerin 8 adet Akçakoca'da yapılabilecek Eko Turizm konulu proje oluşturduklarını ve bunların Akçakoca?'da gerçekleşmesi için ellerinden gelen tüm desteği sağlayacaklarını misafirlere bildirdiklerini belirtti.
Yetkililer Akçakocada gerçekleşen projenin hedefinin Yaygın eğitim faaliyetleri ile kültürel çeşitliliği ve ekolojiyi korumaya, toplum ve sürdürülebilir turizmi bütünleştirmeye karşı farkındalık oluşturmak. Uluslar arası bağlamda, Gençler, Gençlik destek sistemi temsilcileri, STK ve yerel yönetimler ile işbirliğini sağlayarak yeni proje ve projeler üretilmesini teşvik etmek. Çevrenin ve kültürel mirasın korunması çerçevesinde katılımcılar arasında iyi uygulamaların paylaşılmasını sağlamak.Kültürel mirasın korunması ve turizmin çevreye olumsuz etkileri ile mücadelede gençleri aktif hale getirerek toplumsal hayata katılımlarını arttırmak. İmkanı kısıtlı ve engelli gençlerin girişimciliklerini arttırmak ve sosyal hayata aktif katılımlarını sağlamak. Farklı kültürlere karşı hoşgörü ve saygıyı teşvik etmek. Geliştirilecek yeni ortaklıklar ve yaygınlaştırma faaliyetleri sayesinde gençlik programını ve çalışmalarını yaygınlaştırmaya katkı sağlamak olduğunu açıkladı.iha


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.