KIZ MESLEK LİSESİNDE GİRİŞİMCİLİK VE KARİYER GÜNÜ

KIZ MESLEK LİSESİNDE GİRİŞİMCİLİK VE KARİYER GÜNÜ

 Panele konuşmacı olarak ünlü Takı Tasarımcısı Deniz Kaprol ile Elifçe Süt ve Süt Ürünleri tesisinin işletmecisi Ziraat Mühendisi Ahmet Özer Topçu katıldılar.

Panelin açılış konuşmasını yapan TOBB Düzce İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Yasemin Karslıoğlu, kurul olarak görevlerinin girişimcilik kültürünü yaymak ve geliştirmek olduğunu belirterek, "Bu proje ile çeşitli alanlardan başarılı rol model iş insanlarını panel ve konferanslar düzenleyerek öğrencilerle buluşturup, Liseli gençlere daha temelden girişimciliği anlatarak bu ruhu onlara aşılayıp, iş aramak yerine iş kurma odaklı olmaları yönünde kariyer planlamalarını yapmalarına yardımcı olmayı hedefledik. Panellerin sırasıyla diğer liselerde devam edecek" dedi.
Türkiye'de bir ilki gerçekleştirerek kendi tasarımlarından oluşan dört takı defilesi düzenleyen ve en iyi aksesuar tasarımcısı ödülü alan ünlü takı tasarımcısı Deniz Kaprol konuşmasında öğrencilere başarılı girişimcilik öyküsünü anlatarak önemli tavsiyelerde bulundu.
Kaprol, her şeyden önce insanın kendisini ve hayal gücünü geliştirmesini, çevresindeki başarılı insanları iyi gözlemlemesi gerektiğini vurgulayarak, "Sizi neyin mutlu ettiğini tespit ettikten sonra geleceğinizle ilgili karar verip hayatınıza yön vermelisiniz, zorluklarla baş edip hedeflerinize ulaşmaya çalışın" dedi.
Elifçe Süt ve Süt Ürünleri tesisinin işletmecisi Ziraat Mühendisi Ahmet Özer Topçu ise konuşmasında, öğrencilere ne olursa olsun önemli olanın işlerini severek yapmaları olduğunu vurguladı. Süt işleme tesisindeki üretimleri ile ilgili kısa bilgiler de veren Topçu, iş kurmada devletin sağladığı desteklerden memnun olduklarını, iş kurmanın günümüzde daha kolay olduğunu belirterek deneyim, tecrübe ve karşılaştığı zorlukları paylaştı.
Panel soru cevap bölümü ile sona erdi.iha


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.