VALİ ADNAN YILMAZ, “MEYVECİLİKTE MARKA OLALIM”

VALİ ADNAN YILMAZ, “MEYVECİLİKTE MARKA OLALIM”

 Düzce Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından muhtarlara yönelik meyvecilik faaliyetleri bilgilendirme toplantısı düzenledi. Valilik Toplantı Salonunda gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısına Vali Adnan Yılmaz, yetkililer ve muhtarlar katıldı.

Programda bir konuşma yapan Vali Yılmaz, muhtarın çalışma arkadaşı olduğunu belirterek "Düzce'yi güzel yarınlara birlikte taşıyacağız. Birlikte hareket edersek başarılı oluruz. Doğru bilgilenir doğru bilgi aktarırsak hedefimize birlikte koşarız" diye konuştu.
Düzce'nin cazibe merkezi olduğunu işaret ederek "Doğu Marmara kalkınma ajansında 5 ilden birisi Düzce. Biz bu illerle birlikte kalkınacağız. 5 il içinde Düzce parlayan bir yıldız ve cazibe merkezi" dedi.
Vali Yılmaz, köylere gezdiğini ve ağaçlarda bulunan meyvelerin toplanmadığını yere döküldüğünü gördüğünü belirterek "Meyvecilik çok gelir getiren bir ürün. Düzce meyvecilikte neden marka olmasın. Eko turizmde öndeyiz. Konuklarımız geldiğinde doğal güzellikleri görsün bu arada meyvesini tatsın, alıp evine götürsün. Örnek meyve bahçeleri oluşturalım. Nasıl seracılıkta iyiysek meyvecilikte de iyi olalım marka olalım, geçim kaynağımız olsun. Ben inanıyorum sizlerle birlikte biz bunu başarırız. Devlet projelerde yüzde 50'sini karşılıyor. Özel idare olarak bizde destek vermeye hazırız. Meyvecilik ekonomik olarak bizi uçurur, yeter ki albenisi olsun" dedi.
Vali Yılmaz, konuşmasın da son olarak muhtarlardan çevreyi korumalarını istedi.
Vali Adnan Yılmaz'ın konuşmasının ardından İl Müdürü Harun Kabaoğlu sinevizyon eşliğinde tarımla ilgili bilgiler aktardı. Kabaoğlu, Düzce ilinde kayıtlı çiftçi sayısının 24 bin çiftçi olduğunu fakat bunların içinden sadece 50 dekar üzeri arazisi olanın 804 kişi olduğunu belirterek "Bu veri bize Düzce'de arazilerin ne kadar çok parçalı olduğunu gösteriyor" dedi. Kabaoğlu ardından meyvecilik konusunda bilgiler aktardı.
Toplantıda protokol üyelerinin önünde ki meyve ikramı dikkat çekti.iha


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.