DÜZCE ÜNİVERSİTESİ SON 6 AY ÇALIŞMALARI AKTARILDI

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ SON 6 AY ÇALIŞMALARI AKTARILDI

 Düzce Üniversite tarafından her 6 ayda bir yapılan 'Son 6 ayın sunumu' geniş katılımla yapıldı. Rektör Şerifoğlu, 6 ay içinde önemli toplantılara ve çalıştaylar yaptıklarını bildirdi.

Rektör Şerifoğlu çalışmaları şu başlıklar halinde sıraladı;
"-Düzce Üniversitesi Sanayi ve İş Dünyası İşbirliği Uygulama ve Araştırma Merkezi (DÜSİMER) danışma kurulu toplantısı yapıldı.
-Geniş bir katılımla kütüphanemizi açtı.
-Üniversitemizde yaptığımız başarılı çalışmalar diğer üniversitelere örnek oluyor. Bu anlamda seminerler verip işbirliği çalışmaları yapıyoruz.
-Diyabet yaz okulu açtık. Bunu her geçen yıl yapmayı düşünüyoruz.
-Çocuk üniversitesini açtı. Buna önem veriyoruz. Çünkü eğitim sistemimiz sorgulamayı törpülüyor. Soru soran sorgulayan çocukların yetişmesini istiyoruz.
-Anaokulu satranç turnuvası yaptık. Arı biziz balda biziz etkinlikleri yapıldı.
-Milli Eğitim Bakanlığı rehberlik öğretmenleri üniversitemizi ziyaret etti.
-Otistik çocuklarımız ile ilgili projeler yapıldı. Bu kapsamda yüzme havuzunda çocuklara yüzme kursu verildi. Yine sevgi evlerinde kalan çocuklarımıza burada yüzme kursu verildi. Bunu çok önemsiyoruz. Düzce Üniversitesi'nde yaptığımız yatırımlar Düzce halkının kullanımına açık olduğunun bir göstergesi. Bir üniversite bulunduğu bölgeye mutlaka katkı sağlamalı bizde bu anlamda katkı sağlayamaya çalışıyoruz.
-Programlarımıza 3 binin üzerinde öğrenci kayıt yaptırdı. Bir çok programımızda neredeyse yüzde yüzlük bir doluluk oranına sahip buda bizleri sevindiriyor.
-Yabancı öğrenci sayımız arttı. Geçen yıl 6 olan öğrenci sayımız bu yıl 48'e çıktı. Amacımız uluslar arası olmak.
-Yurt dışı fuarlarına katılacağız.
-Bütçemiz yüzde 30 oranında artarak 104 milyon TL'ye çıktı. Şunu özellikle belirtmek isterim ki bütçemizin yarısından fazlası maaş ödemesi ve SGK ödemeleri kalemi oluşturuyor.
-Çilimli ilçemizde bilinçli tarım adına kadın çiftçilerimize yönelik çok güzel bir eğitim programı yaptık. Çok faydalı geçti bu etkinliğimiz. Bunun ardından kursa katılan bayanlarımız ile birlikte Köşkte ağırlandık.
- Dil Tarih ve Kültürel Zenginlikleri Araştırma ve Uygulama Merkezi toplantısını yaptık.
-Bakanımız açıkladı Türkiye'nin en gelişmiş 50 üniversiteyi. Genç bir üniversitesi olmamıza rağmen 35. olduk.
-Yenilikçi Proje ve Patentlerin sergilendiği İnovasyon Türkiye fuarına Düzce Üniversitesi "Dikmengil Cerrahi İğne" projesi ile katıldı.
-12 Kasım Düzce Depreminin yıl dönümünde Deprem çalıştayı yaptık. Bunu her yıl tekrarlamak istiyoruz. Amacımız acıları tazelemek değil, yapılacak olan çalışmaları masaya yatırmak.
-YÖK yasa tasarı ile ilgili olarak toplantıları yaptık, bunların çalışmalarını gerekli yerlere gönderdik.
-Ulusal Kalite Kongresinde Düzce Üniversitesi olarak Türkiye Kalite Derneği (KalDer) tarafından 4 Yıldız Mükemmellikte Yetkinlik Belgesini aldık.
- Yükseköğretimde Kadın Liderliği Çalıştayı düzenledik." dedi.
Genel olarak yapılanlar hakkında bilgiler veren Rektör Şerifoğlu ardından fakülteler ve yüksek okulları çalışmaları hakkında bilgiler aktardı.
Son olarak soru cevap bölümüne geçildi. Toplantıya katılanlar merak ettiği konuları sordular.iha


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.