3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ

3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ

 3 Aralık Dünya Engelliler Gününde, engelli bireyler için duyarlılık oluşturmak ve toplumsal bilinç kazandırmak amacıyla Düzce Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü ve Düzce Özel Eğitim Uygulama Merkezi (Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi) tarafından kahvaltı programı düzenlendi.

Kahvaltı programına, Düzce Valisi Adnan Yılmaz'ın eşi Aysel Yılmaz, Vali Yardımcıları Miktad Alan'ın eşi Yasemin Alan, Muammer Aksoy'un eşi Münire Aksoy, Erdoğan Ülker'in eşi Rüveyda Ülker, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz'ın eşi Şule Solmaz, Emniyet Müdürü Ali Gezer'in eşi Süheyla Gezer, Milli Eğitim Müdürü Murat Yazıcı'nın eşi Nazende Yazıcı ile Cumhuriyet Savcısı Cihan Koray Çiftçi'nin eşi Sergül Çiftçi katıldılar.
İlk önce Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi ve İş Eğitim Merkezi Müdürü Osman Özcan ve Rehberlik Araştırma Merkezi Müdürü Dilek Kar eşliğinde sınıfları ve uygulama atölyelerini gezen protokol eşleri, çocuklarla yakından ilgilendiler.
Merkezde eğitim gören ve çok güçlü bir hafızaya sahip olan 17 yaşındaki Mehmet Ali Yıldırım ile yakından ilgilenen protokol eşleri, zekasına hayran kaldılar. Özellikle sayılara karşı özel bir ilgisi bulunan Mehmet Ali, büyük rakamları kolayca çarpabiliyor ve ritmik sayabiliyor. 1900'lü yılların başından bugüne kadar olan tüm tarihlerin hangi güne rast geldiğini yanılmadan söyleyebilen Mehmet Ali'nin Dünya'da bu yeteneğe sahip 100 kişiden biri olduğu söyleniyor.
Protokol eşleri kısa bir okul gezisinin ardından kendileri için hazırlanan kahvaltı masasında öğrenciler ve veliler ile bir araya geldiler. Okulun tanıtımının yapıldığı ve otizmin anlatıldığı kısa bir film izleyen protokol eşleri, zaman zaman çok duygusal anlar da yaşadılar.iha


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.