İNSAN HAKLARI TAM UYGULANSIN

İNSAN HAKLARI TAM UYGULANSIN

 Düzce Barosu Başkanı Avukat Ali Dilber, yetkililerin 'İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'nde yer alan hakları tam olarak uygulamasını istedi. Dilber, günümüz anlayışı ile tüm insanlığın eşit, özgür ve onurlu yaşama hakkına sahip olduğunu söyledi. 10 Aralık 1948 de Birleşmiş Milletler (BM) tarafından ilan edilen 'İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'nin kabul edilişinin 64. yıldönümü ve Dünya İnsan Hakları Günü olduğunu hatırlatan Dilber, Türkiye'nin bu beyannameyi ilk kabul eden ülkeler arasında olduğunu ifade etti. Artık ülkelerin, insan haklarına saygı, insan haklarının korunması ve geliştirilmesini hangi ölçüde gerçekleştirebiliyorlarsa, o ölçüde uygar sayıldığını vurgulayan Dilber, "İnsan haklarının temelinde insan onuru vardır. İnsan Hakleri Evrensel Bildirisi, insan onurunu vurgu yaparak başlar. İnsan hakları mücadelesi her şeyden önce vatandaşlık bilinciyle yapılır" diye konuştu.

Türkiye'de yaşanan kimi olayların insan haklarının güvencesi olan hukuk devletini sarsacak uygulamaların yanı sıra en temel insan haklarını bile ortadan kaldırdığını belirten Dilber, şöyle konuştu: "Üniversiteler, özgür düşünce alanı olmaktan uzaklaştırılmakta, muhalif düşünce susturulmaktadır. Kadına yönelik şiddet ve ayrımcılık en ilkel haliyle devam etmektedir. Özel yetkili savcılıkça şüphelinin müdafii ile görüşmesi yasal yollarla engellenmektedir. Burada özel yetkili mahkemelerin kaldırılması gerekliliğini doğurmaktadır."
Baro, Düzce Barosu'nun Avukatlık Yasası'nın kendilerine yüklediği görev bilinci ve sorumlulukla, insan haklarına dayalı demokratik, laik, sosyal hukuk devletinin bütün kurum ve kurullarına işlerlik kazandırmak yolundaki mücadelesine daha öncesinde olduğu gibi bundan sonra da devam etme kararlılığında olacağını sözlerine ekledi.iha


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.