DÜZCE ÜNİVERSİTESİ’NDEN “TALASEMİ VE ORAK HÜCRE ANEMİSİ” KONFERANSI

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ’NDEN “TALASEMİ VE ORAK HÜCRE ANEMİSİ” KONFERANSI

 Önümüzdeki Pazartesi günü saat 10.00'da Düzce Üniversitesi Konferans Salonunda gerçekleştirilecek ve Talasemi Derneği (TADAD) Başkanı Opr. Dr. Duru Malyalı ve Adana Talasemi ve Orak Hücre Anemi Hastalıkları Koruma ve Dayanışma Derneği (ATODER) Başkanı Ali Kılıç'ın katılacağı konferansta "Tanıdan Yaşama Talasemi ve Orak Hücre Anemisi" konuşulacak.

Talasemi tedavi gerektiren, genetik bir kan hastalığı. Bu yüzden hasta çocukların doğumunun önüne geçilmesi için evlilik öncesi test yaptırmak, Talasemi ile doğan çocuklar içinse doğru tedavi olanağına ulaşmak önem taşıyor.
Ülkemizde ''Akdeniz Anemisi'' olarak da bilinen Talasemi hastalığı, dünyada en sık görülen kalıtsal kan hastalığı. Taşıyıcılarda çok fazla bir sağlık riski yaratmayan bu hastalık, daha ciddi tiplerinde ise şişkin karın, koyu cilt rengi, yüzde ve kafada kemik bozuklukları, dalak büyümesi gibi özelliklerle kendini belli ediyor. Kan testiyle teşhisi konabilen bu hastalığı taşıyan bireyler dünyaya getirmemek için evlilik öncesi test yaptırmak çok önemli.iha


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.