DÜZCE'DE YERLİ MALI HAFTASI KUTLAMALARI

 DÜZCE'DE YERLİ MALI HAFTASI KUTLAMALARI

 Evlerinden getirdikleri yiyeceklerle Yerli Malı Haftası'nı coşkuyla kutlayan minik öğrenciler, yerli ürünlerden yiyerek yerli malı tüketimine dikkat çekti.

Okudukları şiirlerle yerli malı tüketiminin önemine işaret eden öğrenciler, büyüklerine yerli malı tüketmeleri konusunda çağrıda bulundu.
Sınıf öğretmeni Mükremin Baş, Türk milletinin Osmanlı Devleti'nin yıkılmasıyla birlikte çok güçsüz hale geldiğini belirterek, her türlü yiyecek ve giyecek ihtiyacının yurt dışından sağlandığını anımsattı.
TBMM'nin 12 Aralık 1929 tarihinde yerli malının tüketilmesi yönünde çalışmalar yaptığını anlatan Baş, "O gün alınan kararla, 12 Aralık Günü Yerli Malı Haftası oldu. Ama o günlerde bu haftayı, halk ve sivil toplum kuruluşları kutlarken okullar kutlamıyordu. Daha sonra 1946 günü TBMM ile Milli Eğitim Bakanlığı bir karar alarak, bu haftanın, okullarda tutum haftası olarak kutlanması onaylandı. Yıl 1983'e geldiğinde Milli Eğitim Bakanlığı, Türk insanının artık üretim faaliyetlerini artırmaya başlamasıyla Meclise bir önerge getirerek, bunun kapsamının genişletilmesini istedi. Önergenin üzerine Meclis bu haftayı Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası olarak gündemine aldı. O günden beri biz 12 Aralık Günü'nü Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası olarak kutluyoruz" dedi.
Türk mallarına olan yatırımın her zaman devam etmesi gerektiğini vurgulayan Baş, düzenledikleri kutlama programıyla çocuklara bunu aşılamayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.iha


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.