REKTÖR ŞERİFOĞLU YABANCI ÖĞRENCİLERLE BİR ARAYA GELDİ

REKTÖR ŞERİFOĞLU YABANCI ÖĞRENCİLERLE BİR ARAYA GELDİ

 Rektör Funda Sivrikaya Şerifoğlu yabancı uyruklu öğrencilerle bir araya geldi. Toplantıya Rektör Şerifoğlu'nun yanı sıra Genel Sekreter Hasan Sadi Ateş, Öğrenci İşleri Daire Başkanı Tahir Güney, Personel Daire Başkanı Berrin Gündoğdu, Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Pınar Kumral ve Hakime Erciyas Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Yusuf Şen katıldı.

Toplantıda Düzce'de yaşam, yerel halkın ve Türk öğrencilerin onlara yaklaşımı, üniversiteye daha fazla yabancı öğrenci nasıl çekilebilir, yabancı uyruklu öğrencilerin sıkıntıları, hakları, üniversite hakkındaki görüşleri gibi konular konuşuldu ve çözüm önerileri üretildi.
Yabancı uyruklu öğrencilerin birinci ağızdan sorularını ve taleplerini Rektör Şerifoğlu'na aktardığı toplantıda, öğrenciler Düzce'nin doğasını beğendiklerini, yerel halkın kendilerini sıcak karşıladığını, üniversite ve hocaları beğendiklerini söylediler.
Toplantıda Rektör Şerifoğlu yabancı uyruklu öğrenciler için "Ev misafirliği uygulaması yapılsın, yerel halkın evlerinde kültüre ve Düzce' ye alıştırılsınlar, Türk yaşamını öğrensinler" önerisinde bulundu.iha


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.