MİLLETVEKİLLERİMİZ MECLİS KÜRSÜSÜNDE

MİLLETVEKİLLERİMİZ MECLİS KÜRSÜSÜNDE

 İbrahim Korkmaz  konuşmasında "Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, bugün, ülkemizin her bölgesinde vatandaşlarımıza kaliteli hizmet vermek ve beklentilerini en üst düzeyde sağlamak üzere çalışmalar yapmaktadır. Bakanlık ARGE destekleri de vermektedir. Ülkemiz de ARGE'nin gelişmesi, KOBİ'lerimizin ARGE ve inovasyona dayalı üretim yöntemlerini benimsemesi, üniversite sanayi iş birliğinin kurumsallaşması ve üniversitelerde üretilen bilimsel bilginin ticarileştirilmesine bağlıdır. Ülkemizde de bu çalışmaların yapılabileceği kurumsal yapıların ve mekanizmaların oluşturulması amacıyla teknoloji geliştirme bölgeleri kanunu kapsamında 34'ü faal olmak üzere 47 teknoloji geliştirme bölgesi kurulmuştur.Bakanlığın görevlerinden birisi de çeşitli illerde yapılan organize sanayi bölgelerinin genel idare, arsa, etüt, proje, altyapı, inşaat giderleri ve sanayi sitelerinin altyapı inşaatlarının tamamıyla üstyapı inşaatlarının yüzde 70'ine kadar olan kısmını kredilendirmektir. Organize sanayi bölgeleri ve sanayi siteleri uygulamalarıyla planlı sanayileşme hamlesi önemli bir mesafe almıştır. Özellikle istihdam sağlama gibi nitelikleriyle ülkemiz kalkınmasında büyük katkı sağlamış ve kurumsal bir nitelik kazanmıştır. OSB'ler, sanayinin dünyayla entegrasyonu ve rekabet gücünün artmasında da katkı sağlamaktadır. Bakanlık, sanayi ürünlerinin ürün güvenliği ve teknik mevzuatına uygunluğuna yönelik piyasa gözetimi ve denetimi de yapmaktadır." dedi.

Fevai Arslan konuşmasında " 21'inci yüzyıl dünyasında güçlü ordu, ileri teknolojik askerî teçhizata sahip olan ve bu teçhizatla karayı, denizi, havayı ve uzayı en iyi şekilde kullanabilen ve kontrol edebilen ordudur. Güçlü bir ulusal savunma sanayinin gereğini ve aciliyetini bundan yaklaşık kırk yıl önce Kıbrıs Barış Harekâtında yaşamış ve hissetmiş olmamıza rağmen, söz konusu ihtiyacın karşılanması konusundaki en önemli adımlar ancak son on yılda bizim iktidarımız döneminde atılabilmiştir.Üniversite ve araştırma enstitülerimizdeki AR-GE potansiyeli de büyük oranda AK PARTİ iktidarı döneminde hayata geçirilmiştir. Bugün, Ankara ve İstanbul'da olduğu gibi, İzmir'de, Eskişehir'de, Düzce'de, Kırıkkale'de, Sivas'ta ve Rize'de sanayi kuruluşlarımız ve üniversitelerimiz savunma sanayi projeleri için araştırma, geliştirme ve imalat faaliyetlerine katılmaktadırlar. Bugünkü gelişmeler bize gösteriyor ki, ülkemiz sanayisine, araştırmacısına, mühendisine, teknisyenine, işçisine duyduğumuz güven karşılıksız değildir.Yüksek katma değerli bir sektör olan savunma sanayi sektöründe, yaratılan istihdamın her bir kişisi ilişkili sektörlerde 1,6 kişilik ilave istihdam sağlamasına sebep olmaktadır. Bugün uyguladığımız yan sanayi ve KOBİ'lerin desteklenmesi politikası ile, hem Türk savunma sanayinin derinlik kazanması hem de ileri teknolojinin ülkemiz sanayi tabanına yayılması sağlanmaktadır. Gelinen tüm bu aşamalardan sonra ülkemizin, dünya savunma sanayi en gelişmişlik ilk 10 ülke arasına girmesi ana hedefimizdir."dedi

Osman Çakır konuşmasında "Anayasa'nın 134'üncü maddesi gereği 1983 yılında kurulan merkez, Türk kültürü üzerinde araştırma, yayın, tanıtım, teşvik, destekleme ve ödüllendirme faaliyetlerini sürdüren; görev alanıyla ilgili farklı disiplinlere mensup yetkin bilim insanlarını bir araya getiren bir araştırma kurumudur. Merkez, kuruluşundan bugüne ulusal ve uluslararası düzeyde kongreler, sempozyumlar, paneller, çalıştay ve konferanslar düzenlemiş; süreli ve süresiz yayınlar çıkarmış, kültür araştırmalarını teşvik amacıyla araştırma bursları ve ödüller vermiş ve gerçekleştirdiği projelerle kültürümüzün araştırılmasına, tanıtılmasına ve yayılmasına hizmet etmesinin yanında e-mağaza, yayın satış faaliyetleri, bilim ve sanat insanlarına ait özel  koleksiyonlar ve 70 binin üzerinde kitap ve süreli yayına sahip kütüphanesiyle hizmet vermektedir. Merkez 2012'de Türk kültürünün farklı alanlarıyla ilgili 17 adet eser yayınlamış, araştırma dergisi "Erdem"in 61, 62 ve 63'üncü, halı dokuma ve işleme sanatları dergisi "Arış"ın 6'ncı ve 7'nci sayılarını yayınlamıştır. Merkezimiz 2012 yılında yüksek lisans ve doktora öğrencilerine burs vermiştir. Bu burslarla Türkiye'nin toplumsal yapısı, kültürel miras araştırmaları, din ve düşünce araştırmaları, Balkan araştırmaları, Orta Asya araştırmaları, Orta Doğu araştırmaları, Kafkas araştırmaları ve Van ve çevresi araştırmaları çerçevesinde çalışmalar sürdürmektedirler.Türk Cumhuriyetlerinin bağımsızlıklarının 20'nci yılı vesilesiyle "Avrasya'da Yeniden Çizilen Sınırlar ve İnşa Edilen Kimlikler" başlıklı proje hazırlanmıştır. Proje Sovyetler Birliği'nin dağılmasının akabinde Azerbaycan, Kazakistan, Türkmenistan, Özbekistan, Kırgızistan başta olmak üzere Tacikistan, Gürcistan, Ukrayna ve Rusya Federasyonu'nda yaşanan siyasal ve toplumsal değişmeleri, bu ülkelerdeki devlet ve ulus inşa süreçlerini irdelemiştir."dedi.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.