BAKAN HAYATİ YAZICI'NIN ÖZEL DÜZCE ZİYARETİ

BAKAN HAYATİ YAZICI'NIN ÖZEL DÜZCE ZİYARETİ

 Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından bugün Bolu Gazella Otel'de düzenlenen 'Yeni Yüzyılda Medya ve İletişim Arama Konferansı'na katılan Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayatı Yazıcı akşam saatlerinde Düzce'ye geldi.Resmi programda yer almamasına rağmen sürpriz bir şekilde karayolu ile Bolu'dan Düzce'ye gelen Bakan Yazıcı İnönü Parkı arkasında bulunan Case Cake adlı pasta evini ziyaret etti. Bir nevi eşi Selma Yazıcı'yı almaya Düzce'ye gelen Bakan Hayati Yazıcı'da Case Cake'de yaklaşık 1 buçuk saat kalarak sohbet etti. Eş Selma Yazıcı ise öğlen saatlerinde Düzce'ye gelerek Case Cake sahibi Sibel Tunver ile uzun sohbet ettiği öğrenildi. Yaklaşık 1 buçuk saatlik görüşmenin ardından Bakan Yazıcı istanbul'a hareket etmeden önce muhabirimizin sorularına cevap verdi.

 Düzce GÜmrük Müdürlüğü ve ÇED raporları ile ilgili olarak sorulan sorulara içtenlikle cevap veren yazıcı şöyle konuştu: "Cengiz bizim tanıdığımız bir arkadaşımız. İhtisas yaparken bir tanıdığımız bir arkadaşımız. Özellikle eşimle tanışırlar. Babası bizim arkadaşımız. Burada işletmeyi açtıktan sonra eşime söylemişler davet etmişler. Bir çok programımız oldu ama bugüne niyetlendik.Bolu'daydık karayolu ile gelirken buraya geldik. Biz memnun olduk. Onlarda memnun oldular.

Düzcelinin bir talebi olmuş gümrük müdürlüğü ile ilgili olarak. Bana aktardılar. Gümrük müdürlüğünün kurulması kaldırılması ekonomik kapasitye bağlı. O kapasite varmı yok mu onu değerlendireceğiz. Gene de rica ettiler bana aktardılar. Yani onlar görevlerini yaptılar. Bizde bakıp değerlendireceğiz.

ÇED raporu Çevre ve şehircilik bakanlığının raporu. Bir yönü itibari ile orman ve su işleri bakanlığına bakıyor. Dolayısı ile bizi belki dolaylı olarak tüketici haklarından ilgilendiriyor olabilir fakat demin sözünüğ ettiğim bakanlıklar bu konuya ilgi ve alakalı. Beni ilgilendiren bir şey olursa tabi bizde orada ilgili bir şekilde çalışmamızı yaparız. Düzce'ye her zaman gelmeyi düşünüyoruz. İnşallah da yakın zamanda tekrar Düzce'ye geleceğim.

Bakan Hayati Yazıcı ve eşini yanlarından görmekten büyük onur duyduklarını belirten Dr. Cengiz Tuncer: " İstanbul'da görev yaptığım zamanlarda gerejk ailesinin bazı sağlık programlığı ile ilgili olarak Aile hekşimliği gibi kendisi ile münasabetimiz oldu. Abla kardeş baba oğul gibiydik. ilişkimizi hiç kopartmadık. Düzce'ye geldik. biz Ankara'ya gittik görüştük. İstanbul'da kendisi ile görüşmeye çalıştık. Düzce'ye bir türlü gelmeye nasip bulamadılar. Bolu dönüşünde bir uğrayalım dediler. Bugün geldiler görüştüler. Böyle bir ailevi ilişki vardı. Bundan sonra inşallah daha sıklıkla sayın bakanımızı Düzce'de göreceğiz" dedi.

Case Cake İşletme sahibi Sibel Tuner ise: "Ben selma ablayla zaten uzun zamandan beri sanal ortamda telefondan görüşüyorum. Benim yaptığım çalışmaları yakından takip ediyor. Hep görmek istediğini söylüyordu banaç. Bugün gelmek istediklerini söylediler. Çokta beğendiler. ürünlerimizden de tattılar. Yanlarına da bir ikram hazırladık ve gönderdik. Güzel bir ziyaret oldu" dedi.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.