AKÇAKOCA EĞİTİM-SEN: "MÜCADELEMİZ SÜRECEK"

AKÇAKOCA EĞİTİM-SEN:

 Başkan Albayrak , Eğitim ve Öğretim sisteminde yaşananları endişe ile takip ettiğini vurguladığı konuşmasında "Öğretmenlerimizin kendi sorunları başta olmak üzere eğitim sisteminin çağdaş bir yapıya kavuşturulması için tek çözüm örgütlü mücadele ile olur. Tüm engellemelere karşın mücadelenizi sürdürmelisiniz. Sizleri destekliyoruz" dedi.

Müzik dinletisi eşliğinde yenen yemekte Akçakoca Eğitim Sen Baş Temsilcisi Ali Kulak yaptığı konuşmada, ülkenin geleceğini yetiştiren eğitim ve bilim emekçilerinin açlık ve yoksulluk çekmesinin utanç verici bir durum olduğunu vurgulayarak, "Yaşadıkları sıkıntılara karşın eğitim emekçileri görevlerini en iyi şekilde yerine getirmekte toplumun tüm kesimlerince takdir edilmektedirler. Ancak siyasi iktidarlar ülkenin eğitim sorunlarının çözümüne yönelik önerilere ve eğitim emekçilerinin tüm taleplerine maalesef kulaklarını tıkamaktadırlar. Demokratik haklarını kullandıkları ve sendikal çalışmalara katıldıkları için her yıl çok sayıda öğretmen soruşturma geçirmekte, sürgün edilmekte ve baskı altında tutulmaktadır. Ülkenin dört bir yanında her türlü zorluğa ve baskıya rağmen görev yapan üyelerimizin insanca yaşayacakları ve nitelikli eğitim yapabilmelerinin mücadelesini tüm engellemelere rağmen sürdüreceğiz" dedi. 
Önümüzdeki dönemlerde 4+4+4 sistemi başta olmak üzere, norm fazlası öğretmenlerin mağduriyetleri, eğitimin ticarileştirmesine ve performans değerlendirilme gibi tüm sorunlar için başta okullar olmak üzere demokratik tepkiler gösterileceğinin altını çizen Kulak, "Ne yazık ki 12 Eylül döneminden kalan yasakçı ve özgürlükleri kısıtlayıcı çok sayıda düzenlemeler bugün AKP İktidarları döneminde daha da ağırlaştırılarak sendikal haklar ve demokrasi mücadelesi yürütenlerin önünde bir duvar gibi yükselmeyi sürdürmektedir. Eğitim Sen olarak bu sorunların çözülmesi dünyada ve ülkemizde barışın ve huzurun sağlanması için her kesin üzerimize düşen sorumluluğu yerine getireceğine inanıyor, toplumun tüm kesimlerini hak, özgürlük ve geleceklerine sahip çıkmaya çağırıyorum" dedi.
Emekli Öğretmen Yusuf Ziya Sümer 60'lı yıllardan bu güne öğretmen ve eğitim sorunları ile ilgili tiyatral bir anlatımla yaptığı değerlendirme konuşmasında "Bir çok arkadaşımızın içeri alındığı tutuklandığı 12 Eylül dönemi dahil hiçbir dönemde bugün uygulanan haksızlık ve baskı yaşanmamıştır" dedi.
Emekli olan öğretmenler verilen anı plaketleri töreninin ardından geceye katılanlar müzik eşliğinde şarkılar türküler söyleyip halaylar çekerek eğlendiler.iha


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.