MÜSİAD 2013’TEN UMUTLU

MÜSİAD 2013’TEN UMUTLU

 MÜSİAD Düzce Şubesi tarafından düzenlenen istişare toplantısına katılan MÜSİAD 3. Dönem Genel Başkanı Ömer Bolat, Türkiye'nin istikrarlı, kontrol altında ve ölçülü giden bir ekonomisinin var olduğunu belirterek "Ekonominin yüzde 50'si rakamlarsa yüzde 50'si psikolojidir. Beklentilerin karşılanmasıdır. Beklentiler kötü olursa Allah'tan başka hiçbir güç ekonominin daralmasını engelleyemez. Beklentilerin iyi olması durumunda ekonomi hızla artar ve yükselir. O nedenle beklentilerimizi iyimser tutalım" dedi.

Türkiye'nin 2013 ekonomisinin daha iyi olacağını anlatan Bolat, şöyle konuştu: "Orta vadeli mali program tahmini yüzde 4. İnşallah yüzde 4'ü de aşarız. Son 10 yılda Türkiye, gelişmiş Batı ile arasındaki farkı büyük ölçüde kapadı."
MÜSİAD 4. Dönem Genel Başkanı Ömer Cihad Vardan ise Türk ekonomisinin oldukça tutarlı ve iyi seyrettiğini belirterek şunları söyledi: "Türkiye'nin 2023 hedeflerine ulaşabilmesi için yurt dışındaki konumunu artırması ve kendi içinde değişime gitmesi gerekiyor. Neyi, nasıl yapacağımızı iyi tasarlamamız lazım. Eğer biz dünyadaki diğer ülkelerle rekabet haline girmişsek yurt dışındaki firmaların oyun tarzını iyi belirleyip onların üzerinde satış yapabileceğimiz noktaya gelmemiz gerekiyor. Bu da değişik şekillerde ürün üretmekten, inovasyondan geçiyor. Teknolojide ve otomotiv sektöründe ileri seviyeyi yakaladık. Türkiye'nin yerli otomobil markası olmamasından dolayı ülkede satılan otomobillerin yüzde 70'i ithal ediliyor. Burada ciddi bir sorun var. O nedenle bizim mutlaka bunları düşünebilmemiz, ülkemize birim maliyet olarak daha çok katkı sağlayabilecek alanları bulup keşfetmemiz gerekiyor. Bunun altında teknoloji ve eğitim yatıyor. İşadamları mutlaka bu dönüşümün parçası olmalıdır." iha


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.