MÜTEAHHİDİN SIKINTILARI NEDENİYLE HIZ KAYDEDEMEDİK''

MÜTEAHHİDİN SIKINTILARI NEDENİYLE HIZ KAYDEDEMEDİK''

 Toplantıda son dönemde yapılan çalışmalar ve yapılacak çalışmalar hakkında bilgi verdi. Albayrak, ilk olarak ilçede yapımı devam eden terminal ile ilgili olarak "Terminal inşaatı devam ediyor fakat istenilen hızı yakalayamadık. Buda müteahhitten kaynaklanıyor ve gerekli uyarılarını yaptık. Nisan sonuna kadar bitmesi gerekiyor ve şu anda 2 aylık gecikme söz konusu. Konuşulanlar gibi para söz konusu değil. Fakat şu anda alacaklarını dondurduk, işlerini istediğimiz şekilde yaparsa ve o hızı yakalarsa para ödemeye başlarız" dedi.

Başkan Albayrak birinci etap sahil projesi ile ilgili olarak ise "Sahil Projesi 1. etap düzenlemesi Aralık ayı sonunda bitecek. Bu gecikme bizim projeye ek ilaveler yapmamızdan kaynaklandı. Gergi çadırları hazır, bunları aldığımız firmanın çadırlarla ilgili 30 senelik garantisi var. Bu konuda hiçbir sıkıntı yaşanmayacağına inanıyorum. 2. etap Sahil Projesi ise Eski Çınar Oteli ile Çuhallı Çarşısı arasında olacak" dedi. Başkan bu projenin ihalesini yapıp Ocak ayında başlayıp Haziran ayında bitirmeyi hedeflediklerini sözlerine ekledi.
Ayazlı Mahallesinde taş duvar çalışmalarının devam ettiğini ve bu çalışmalarında 2 aylık bir süre alacağını belirten Başkan Albayrak yaz sezonuna kadar Akçakoca kabuğunu kıracak şekilde girecektir diyerek iddiasını yeniledi. 
Doğalgaz çalışmaları biten Başar Caddesi ve Hacıoğlu Sokakta baskı beton ve kaldırım yapım çalışmalarının devam ettiğini işaret eden Albayrak, sokak sağlıklaştırma projeleri Kocaeli Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından onaylandığını ve kısa sürede çalışmaların biteceğini belirtti.
Yağmur sonrası yaşanan sıkıntılar ile ilgili olarak ise Başkan Albayrak "Bizim kanalizasyonlarımız yağmura göre yapılmamış, eksiklerimizi gördük ve tamamlayacağız çalışmalarımız devam ediyor" diye konuştu.
Başkan Albayrak, Kadınlar Plajı Havuz Projesi ile ilgili projelerin hazırlandığını ve gerekli müracaatlarını yaptıklarını ve izin beklediklerini, sokak sağlıklaştırma projelerinin uygulanması için Yalı Mahallesindeki bina sahiplerine tek tek tebligat yapılarak bina cephesinden dışarı çıkan sundurma ve tente gibi ek ilavelerin söktürüldüğünü aktardı. 
Başkan Albayrak son olarak ilçede yapılacak olan baraj ile ilgili olarak "Baraj'ın mimarı eski Belediye Başkanımız Nazmi Çiloğlu'dur. Bu baraj Akçakoca ve bölgemizin su ihtiyacını rahatlıkla kaldıracak şekildedir" dedi.İHA


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.