CHP İL BAŞKANI KARSLIOĞU'NDAN 2012 DEĞERLENDİRMESİ

CHP İL BAŞKANI KARSLIOĞU'NDAN 2012 DEĞERLENDİRMESİ

 HALK VEKİLLERİ UYARSIN

Özelleştirme gelirleri konusunda Düzce halkının milletvekillerini uyarmasını isteyen Karslıoğlu şunları söyledi: "AK Parti Hükümeti 80 milyar liralık özelleştirme yaptı. 1999 yılında yaşanan deprem felaketinin ardından insanlardan iletişim vergisi alınmaya başlandı. Deprem yaşanan illerde hala yeterli onarım yapılamadı. Yıllardır bu vergiyi ödüyoruz. Önceki hükümetler özelleştirme yoluyla satış yaparak böyle gelirler elde etmediler. Miras yedi zihniyetiyle satılan bu eserlerde Düzce'nin de payı var. Özelleştirmeden elde edline gelirden her ile yaklaşık 1.5 trilyon para düşüyor. Düzce bu gelirden bir pay aldı mı? Düzceliler milletvekillerini uyrasınlar. Hakkımız olan parayı istesinler. Geçmiş hükümetler mirasla değil üreterek bu kazanımları sağladılar. Madem bu parada her ilin payı var. Düzce'de hakkını alsın. Çevre iller bu parayı alıyorlar ve aramızdaki gelişmişlik farkı artıyor."

İŞİ HIZLANDIRSINLAR

OSB bağlantı yolu için milletvekillerine çağrıda bulunan Karslıoğlu, işin hızlandırılması gerektiğini vurgulayarak "Terminal sorunu hala çözülemedi. Bildiğiniz gibi Düzce 4. Teşvik bölgesinde. Buraya büyük bir yatırımcı geldi. Ancak Aydınpınar yoluna girdi ve daha OSB'yi görmeden yatırımdan vazgeçtiğini söyledi. "Yolları bu kadar kötü olan bir ile yatırım yapmayız" dedi.  Sürekli ihalesi yapıldı yapılacak deniyor. İhalesi yapıldıysa benim milletvekillerinden ve AK Parti İl Yönetiminden bir isteğim var. Lütfen bu işi hızlandırsınlar. Düzce, OSB Yönetim Kurulu Başkanı Selim Yirmibeşoğlu'nun yönetimiyle birlikte hazırladığı rapor doğrultusunda 4. Teşvik Bölgesi kapsamına alındı. Yoksa milletvekillerinin bunda bir payı yoktur. OSB yönetimine teşekkür ediyorum. Teşvik kaldırılırsa ciddi sıkıntılar yaşanır" dedi.

2. DÜNYA SAVAŞINDAN KALMA

Karslıoğlu Doğanlı'daki öğrenci yurdunun 2. Dünya savaşından kalma gibi göründüğünü dile getirerek "10 yıldır prefabrik okullarda eğitim devam ediyor. Hasarlı binalar duruyor. Yurt sorunumuz var. Doğanlı'daki öğrenci yurdu 2. Dünya Savaşı döneminden kalma gibi. Sattıkları mirasımızdan Düzce'ye de para versinler. Para kasada duruyor diyorlar. Kasada durmasın, hizmete dönüşsün" diye konuştu.

YETERLİ KAYNAK VERİLMEDİ

Merkezi hükümetin 2012 yılında da Düzce'ye yeterli kaynağı ayırmadığını ifade eden Karslıoğlu şunları belirtti: "Kültür Merkezi yılan hikayesine döndü. Milletvekilleri ve İl Yönetiminin bu yatırımı takip etmesi gerekiyor. Altyapı sorunumuz var. İstanbul'a su veriyoruz ama hala bizim köylerimizde su yok. Şu bir gerçek, İSKİ yönetmeliği kapsamında Düzce'de bazı mağduriyetler yaşanacak. Bu yönetmelik Allah'ın ayeti değil. İSKİ yaratacağı mağduriyeti gidermek için gelirinin yüzde 1'ini Düzce'ye versin. 10 yıldır turizm altyapısı oluşturulamadı. Bir takım sözler verildi ama sözün ötesine geçemedi. Bunların hepsi merkezi hükümetten yeterli kaynak alınamadığının göstergesi."

DEVRİNİ TAMAMLAMIŞ OLACAK

Basri Karslıoğlu, Katı Atık Tesisi'nin yılan hikayesine döndüğünü, mevcut proje hayata geçtiğinde devrini tamamlamış olacağını söyleyerek "Katı Atık Tesiside yılan hikayesine döndü. Zaten mevcut proje hayata geçtiğinde devri bitmiş olacak. Çevre illerde çok daha modern tesisler kurulacak. Bir yatırımı hayata geçirmek için yıllarca beklerseniz hep teknolojik anlamda geride kalırsınız" şeklinde açıklama yaptı.

ÖZLÜK HAKLARI İÇİN BİRLEŞSİNLER

Düzce'de görev yapan öğretmenlere de tavsiyerelde bulunan Karslıoğlu "Görüyorum ki öğretmen arkadaşlarım sendikalara ayrılmışlar. Özlük hakları konusunda birleşmeleri ve ortak hareket etmeleri gerekir. Örneğin hala prefabrik bir öğretmen evi var. Düzce'ye yakışmıyor" dedi.

ADALET NEREDE?

Basri Karslıoğlu, Ak Parti İl Başkanı Metin Kaşıkoğlu'nun yaptığı 'Adil bir partiyiz' açıklamasına da tepki göstererek "AK Parti İl Başkanı Metin Kaşıkoğlu "Biz adil bir partiyiz işe alınmalarda torpil yapmadık diyor. Ben başkana şunu sormak istiyorum, KPSS ÖSS gibi sınavlarda bir çok kopya olayı yaşandı. Ama sorumluları hala cezalandırılmadı. Nerde sizin adaletiniz?" diye konuştu.

BAKANIN KIZI İLE İLGİLİ BELGE

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in kızının okumakta olduğu Acıbadem Üniversitesi'nden yatay geçişle Hacettepe İngilizce Tıp Fakültesi'ne alındığını hatırlatan Karıslıoğlu, bu işlemin yatay geçiş koşullarını taşımadığını dile getirerek "Elimde bir  belge var. Faruk Çelik'in kızı Hacettepe İngilizce Tıp Bölümünde okumak istemiş Ancak puanı yetmeyince Acıbadem Tıp Fakültesine yerleşmiş. Bir yıl sonra özel üniversiteden Hacettepe'ye nakledilmiş. Bunun için özel bir yönetmelik mi çıkartıldı? Çünkü özel üniversiteden devlet üniversitesine geçmenin belli kaideleri vardır. Adil bir partiyiz diyorlar ancak sadece isimlerinde AK var. Yaptıkları bütün işler yanlış ve adaletsiz" şeklinde açıklama yaptı.

AÇIKLIĞA KAVUŞTURSUNLAR

Karslıoğlu ayrıca Çavuşlar'da inşa edilen TOKİ konutları ile ilgili iddiaların da açıklığa kavuşturulması gerektiğini vurgulayarak "Çavuşlar mahallesinde yapılan TOKİ konutları ile ilgili de önemli eleştiriler var. Milletvekillerinin ve İl Yönetiminin bu duruma bir an önce açıklık getirmesi gerekir" dedi. 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.