ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ ÇAMURLU YOLLARI PROTESTO ETTİ

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ ÇAMURLU YOLLARI PROTESTO ETTİ

 Akçakoca Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksek Okulundan Akçakoca Belediyesine kadar yürüyerek gelen yüzlerce öğrenci, polis eşliğinde DÜ Akçakoca Doğancılar Kampüsü önünde başlattıkları yürüyüşlerinde sloganlar atarak belediye önünde oturma eylemi yaptı. Belediye önünde öğrenciler adına yapılan basın açıklamasında, Akçakocalılar kadar Akçakoca'yı sevdiklerini bu şehrin gelişmesi için katkı verdiklerini vurgulayarak;"2006 yılından bu yana her gün binlerce öğrencinin kullanmak zorunda oldukları kötü yolun yıllardır neden yapılamadığını anlayamıyoruz. Hangi kurum yapacaksa bir an önce Parlayan Kent Akçakoca'ya üniversiteye yakışmayan bu yolu yapsın."

Akçakoca Belediye Başkanı Fikret Albayrak'ın gurubu temsilen bir heyetle görüşmek istemesi üzerine seçilen üç temsilci Başkan Albayrak ile görüştü.
Başkan Albayrak da, temsilcilere konu ile ilgili tam bir bilgiye sahip olmadıklarını söyleyerek şöyle konuştu: "Öncelikle sizleri konu ile ilgili bilgilendirmek istiyorum. Bu yolun bir kısmı bizim bir bölümü Özel İdare'nin hizmet alanı içinde. Belli zamanlarda buraya geçici çalışmalar yaptık. Özel İdare de yaptı. Ancak kesin çözüm için doğalgazın tamamlanması gerek. Kesin çözüme kadar yapılacak çalışmalarla ilgili uğraşıyoruz. Bunu da kısa sürede tamamlayacağız" 
Başkan Albayrak en önemli üç hedefinden birinin Akçakoca'yı üniversite kenti yapmak olduğunu belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: "Kısa sürede yolu baskı beton sistemiyle yapacağız. Ücretlerle ilgili bir dahlimizin olabileceğini sanmıyorum. İnceleyeceğiz. Ancak şunu bilmenizi isterim. Üniversite yolunu 20 metre genişliğinde bölünmüş ve bisiklet yolunun da bulunduğu bir şekilde projelendirdik. Bununla ilgili çalışmaları Sayın Valimiz ve kaymakamımızla paylaştık. Bakanlık düzeyinde girişimlerimiz var. Doğalgaz çalışmaları oturur oturmaz bu başlayacaktır." 
Başkanla görüşmelerini tamamlayan öğrenci temsilcileri dışarıda bekleyen arkadaşlarına görüşmeyle ilgili açıklamalarda bulunup sessizce dağıldılar.iha


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.