BÜYÜKLERİNİ DİNLEYİP KARAR VERECEKLER

BÜYÜKLERİNİ DİNLEYİP KARAR VERECEKLER

 Düzce'de Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğüne bağlı meslek liseleri öğrencilerine yönelik kariyer günleri başladı. Düzce Yavuz Selim Ticaret ve Meslek Lisesi organizasyonluğundaki Mesleki ve Teknik Eğitim "Okul-Çevre-Sektör" işbirliği programında 4 gün boyunca siyaset, iş dünyası sağlık, eğitim ve medya sektörlerinin önde gelen isimleri deneyim ve tecrübelerini öğrencilerle paylaşacak.

Cumhuriyet Anadolu Lisesi Konferans salonundaki açılış programında İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yazıcı, düzenlenen programın önemine değinirken nitelikli eleman ihtiyacına dikkat çekti.
"Meslek lisesi memleket meselesi" diyen Yazıcı, "Tüm illerimiz kalkınmışlık düzeyi ile değerlendiriliyor. Ekonomi ve endüstrimiz ne kadar güçlü olarsa o kadar söz sahibi oluyoruz. Sektörlerimizi ziyaret ettiğimizde en çok karşılaştığımız problem vasıflı ara eleman ihtiyacı. Ne iş yaparsanız 'ben her işi yaparım' demek yerine bir işi en iyi şekilde yapmak önemli. Girişimcik konusu bizim ve ülkemiz için en büyük problem. Bu konuda ciddi bir açığımız var. Sizler ülkemizin geleceği için çok önemlisiniz. Bu programlarda asıl amacımız sizlerin geleceğinize güvenle bakabilmeniz ve seçiminizi iyi ve net yapmanız. Sizlerin geleceğimiz olduğunuza inanmanızı istiyorum" ifadelerini kullandı.
Düzce Yavuz Selim Ticaret ve Meslek Lisesi Müdürü Mecit Güneş ise, program boyunca iş hayatlarında başarı ve birimlerini paylaşacak olan her bir konuşmacının öğrencileri ayrı ayrı kariyer yolculuğuna çıkaracağını vurgularken, programın verimli geçmesi temennisinde bulundu.
Kariyer günlerinin ilk konuşmacısı olan Vali Adnan Yılmaz, birikim ve tecrübelerini öğrencilerle paylaşarak bol bol öğüt verdi.
Öğrencilere Meslek tercihlerinin hayatlarında dönüm noktalarında biri olduğunu söyleyen Yılmaz, "Hedefleriniz, hayalleriniz hep büyük olmalı. Çok çalışarak hedeflerinize ulaşmak için zorlayın. İşinizi en iyi yapan çabasında olmalısınız. İşini en iyi yapan herkes tarafından aranır ve el üstünde tutulur. Farkı fark ettireceksiniz" diye konuştu.
Göz temasının önemli olduğunu vurgulayan Vali Yılmaz, öğrencilere çok okumalarını öğrendiklerini hayata geçirmeleri tavsiyesinde bulundu.iha


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.