DÜZCE’DE TARIMSAL YAYIM VE DANIŞMANLIK İL TEKNİK KOMİTESİ TOPLANDI

DÜZCE’DE TARIMSAL YAYIM VE DANIŞMANLIK İL TEKNİK KOMİTESİ TOPLANDI

 İl Müdürü Harun Kabaoğlu, başkanlığında yapılan toplantıya Şube Müdürleri, Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Cafer Kaba, Veteriner Hekimler Odası Başkanı Şerif Ali Karangil, Merkez Ziraat Odası Temsilcisi, Ziraatçılar Derneği İl Temsilcisi ve Tarım Danışmanları katıldı.

Düzce İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Harun Kabaoğlu, il teknik komitesi üyelerine yaptığı konuşmada, "Yönetmelik ve Uygulama Esasları kapsamında, sistemin başlangıcından günümüze kadar, Düzce'de tarımsal faaliyette bulunan 9 kuruluşa Tarımsal Danışmanlık yapmak üzere yetki belgesi verilmiştir. Düzce'de Merkez Ziraat odası Başkanlığında 2 danışman, Arıcılar Birliğinde 2 danışman ve Akçakoca Ziraat Odası başkanlığında 1 danışman olmak üzere toplam 5 danışman tarafından Tarımsal Yayım ve Danışmanlık hizmeti verilmekte ve 250 çiftçimiz bu hizmetten faydalanmaktadır. Bu kuruluşlar üreticilerimize verdikleri tarımsal yayım ve danışmanlık hizmeti karşılığında Bakanlığımızca 2012 yılı için 150 bin TL Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Desteği alacaklardır. Bu desteklemenin birinci dilimi olan 100 bin TL kuruluşların hesaplarına yatmıştır" dedi.
Toplantıda, Mühendis Hatice Aydınlı tarafından bir sunum yapılarak 8 Kasım 2012 tarih ve 28461 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Hizmetlerinin Düzenlenmesine dair yönetmelikte değişiklik yapılmasına dair yönetmelik ile ilgili komite üyelerinin bilgilendirilmesinden sonra sistemin yaygınlaştırılması için üyelerin teklif ve önerileri rapor haline getirilerek, Merkez Teknik Komitesine gönderilmesine karar verildi.iha


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.