AKÇAKOCA'DA ORGANİK TARIM ALANLARI GENİŞLİYOR

AKÇAKOCA'DA ORGANİK TARIM ALANLARI GENİŞLİYOR

Cesur "Akçakoca'nın doğal güzellikleri yanı sıra ürünlerini tanıtan broşürler dağıttık. Fındık ve kestane ikram ettik. Büyük ilgi gördüğümüz Fuarda organik tarımla ilgili çok önemli kişilerle temaslarımız oldu. KKTC Tarım Bakanının da katıldığı fuarda e n önemli görüşmemizi Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ile gerçekleştirdik. Kendilerinden demo çalışmaları tamamlanan organik gübre tesislerinin kurulması için yardım talebinde bulunduk. Bizi Ankara'ya Makamına davet ettiler" dedi.
Ahmet Cesur; "Akçakoca'da hammadde var, kullanıcı var. Fabrikanın kurulması ile organik tarımda çok büyük bir yol alacağız. Bugün Akçakoca'da 180 üretici 6 bin dekar alanda organik tarım yapıyor. Gübre sorununu çözülmesi halinde bu oran hızla artacak ve bölge turizmine çok önemli yansımaları olacaktır" dedi.
AB Uyum Komisyonu kriterlerine göre tavuk gübresini ham olarak kullanımının yasaklandığına dikkat çeken Cesur, " 200 kümes sıkıntı yaşayacak. Bu hammaddeyi değerlendirmek için araştırmalarımız sürüyor. Bir müteşebbis arsanın verilmesi halinde 300-350 bin Euro harcamayla fabrikayı kuracağı sözünü verdi. Hükümetin desteğini de sağlarsak kısa bir süre içinde bu sorunu çözeceğimizi umuyorum" diye konuştu.
Cesur şöyle devam etti: "Bugünün gıda sektöründe en önemli kıstas sertifikasyon olarak karşımıza çıkıyor. Birçok ürünümüzün sertifikası olmadığı için pazarlaması yapılamıyor. Trabzon Hurması İzmir'de 10 TL den satılıyor. Biz iki liraya veremiyoruz. Nedeni sertifikasız oluşu. Başta Kestanemiz olmak üzere Doğadan Toplama kapsamına giren ürünlerimize sertifika alma çalışmaları yapmak istiyoruz. Maliyeti yüksek. Tüm ülkede 12 kuruluş bu işi yapıyor. İl Özel idaresinden yardım talep ettik. Bu sorunları çözüme kavuşturduğumuzda Akçakoca çok büyük paralar kazanacaktır."

İHA


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.