KAŞIKOĞLU'NDAN MUHALEFETE SERT ELEŞTİRİLER

KAŞIKOĞLU'NDAN MUHALEFETE SERT ELEŞTİRİLER

 Kaşıkoğlu şöyle konuştu:  Kısa süre önce, MHP Düzce İl Başkanı Sayın Abdullah Danışmaz, "Hükümet İmralı'ya boyun eğdi" başlıklı açıklamasında, Hükümetin, terör örgütü PKK'nın meşruluk kazanması için yoğun bir çaba içinde olduğunu, MHP'nin devlet ve TSK'dan yana taraf olduğunu, bu görüşmelerin telafisi imkânsız sonuçlar doğurabileceğini ifade etmiş ve bu görüşmeleri iktidar mensuplarının milliyetçi hassasiyeti yüksek olan ilimizde halka izah edemeyeceklerini iddia etmiştir.

30 yıldır akan kanın durdurulması, anaların gözyaşlarının akmaması adına, seçim ortamı içine girilmesine rağmen, siyasi risk faktörlerinin ağır olmasına aldırmadan, milleti ile oluşturduğu birlik ve beraberliğin gücüne dayanarak sivil alanda atılan bu adımlara birçok kesim destek verirken, en önemli engelleme çabaları ne yazık ki yine kan ve gözyaşından oy devşirmeye çalışan BDP ve temsiline soyundukları Kandil ile MHP'den gelmiştir.

MHP YE YÜKLENDİ

Bu bizim için sürpriz değildir. Halkımız her şeyin farkındadır ve milliyetçilik demek sureti ile sürekli vatan evlatlarının şehit olmaları üzerinden oy devşirmeye çaba gösteren ve dağa çıkalım derken Anadolu'nun garip evlatları üzerinden hesap-kitaplar içinde olan MHP'yi iyi tanımaktadır. Yıllardır çözülemeyen terör sorunun ortadan kalkması ve silahların kesin olarak bırakılması koşullarında, devletin istihbarat teşkilatı aracılığı ile yürütülen görüşmelerden MHP yetkilileri acaba neden korkmaktadırlar? Acaba güç kaynağı olarak gördükleri kan ve gözyaşının dinecek olması mı rahatsız etmektedir MHP'li siyasetçileri?

Biz ne yaptığımızı biliyoruz. Bir yandan teröristlerle en etkili silahlı mücadele sürdürülürken diğer yandan yıllardır ihmal edilmiş diğer çözüm enstrümanları da devreye alınmaya başlamıştır. Tarihinin en ağır kaybını 2012 yılında yaşamıştır terör örgütü. Terör karmaşık bir olaydır ve birçok ülkenin terör örgütüne destek verdiği ve taşeron olarak kullandığı artık bir sır da değildir. Bu sorunu ülkemiz dışındaki güçler çözecek değildir. Diğer ülkelerde bu güne değin denenmiş yol ve yöntemlerden farklı değildir ortaya konulan çabalar. Dolayısı ile yıllardır ülkemizin büyümesinin önünde en büyük engel olan terör sorunundan kurtulmak adına yürütülen görüşmeler umarız olumlu sonuçlanır ve terör örgütü silahlara veda eder.

Askerlik kurası, riskli bölgelere çıkan evlatları için oralara gitmemesi adına her çareye başvuranların ve türlü yollarla bunda başarı sağlayanların, içi boş, gerekirse biz de dağa çıkarız söylemlerinin gerçeklikle alakası bulunmaktadır. Oğlu askerlik çağına giren her ana ve babanın artık korkulu rüyalarla teskere beklemesini istemiyor, akan kan ve gözyaşının dinmesini istiyoruz. Bunu gerçekleştirme adına söyleyecek sözü ve çözüm önerileri bulunmayanların hamaset ve popülizm kokan sözlerle süreci baltalamak yerine hiç olmazsa susmak sureti ile katkı vermeleri sanırım daha doğru bir yaklaşım olurdu. Bu söylemlerin, terörün ortadan kaldırılmasına hiçbir katkısı olmadığı açıktır" dedi.

SIRA CHP VE ÖZCAN'DA

Kaşıkoğlu daha sonra Cumhuriyet Halk Partisi Bolu Milletvekili Tanju Özcan'a yüklendi. Özcan'ın geçtiğimiz günlerde yaptığı basın açıklamasına karşılık olarak Düzcelilerin AK İktidarına güvendikleri ve tüm seçimlerde oylarını katladığını dile getirerek Özcan'a CHP'nin oylarının sürekli neden düştüğünü açıklamasını istedi.

Kaşıkoğlu şöyle devam etti: "  Bolu'da dahi varlığı ile yokluğu belli olmayan CHP Bolu vekili Tanju Özcan yeniden Düzce müfettişliğine atanmış ve geçtiğimiz günlerde ilimizde bir açıklamasında "Genel Başkan Kılıçdaroğlu; İmralı ile hükümetin görüşmesine destek veriyorum" demedi diyerek genel başkanın böyle bir söylemi olmadığını ve kendisinin de aynı görüşte olduğunu ifade etmişti. Yine devamında "Düzce'de hiç kimseden, iktidar için Allah Razı Olsun dendiğini, duymadığını da" sözlerine eklemişti.  Sayın vekili maalesef, genel başkanı Kılıçdaroğlu yalanlamakta gecikmedi. Çin seyahati sırasında uçakta yaptığı açıklamada Sayın Kılıçdaroğlu, "İmralı ile yapılan barış görüşmelerinin kendi içinde gelişmesi ve yürümesi gerekir, bir yerde infaz oldu diye İmralı süreci aksadı demek doğru değil, partimizde Öcalan'la görüşülmesinin farklı seslere yol açtığı iddiası doğru değildir." demek sureti ile sayın vekilin söylemlerinin yalan olduğunu, mekan ve zamana göre konuşmalar yaptığını açıkça ortaya koymuştur.

Ayrıca, hadi kulaklarınız sağır, gözleriniz kör, anladık! Kimse iktidar için Allah razı olsun demiyor da; 2002'den bu yana girilen 3 genel, 2 yerel seçim ve 2 referandumda nasıl oluyor da milletimiz ve Düzce'li hemşerilerimiz AK PARTİ İKTİDARININ oylarını sürekli artırıyor ve sandıkta her defasında daha fazla destek veriyor. Hiç düşünmez ve görmez misiniz? Hala aklınızı başınıza almayacak mısınız? Söyledikleriniz doğru ise ve milletimiz AK İKTİDARDAN memnun değilse neden sizlere oy vermiyor 5 seçim ve 2 referandum oylamasında? Bunu neyle izah edeceksiniz.

Sayın CHP il başkanı Karslıoğlu "vatandaşın iktidara tepkileri, seçimde, CHP'ye verilen oya dönüşemiyor" diye halkımıza sitemde bulunuyor. Bu söylemlerin ortaya koyduğu gerçeği görmek istemeyenlere bir kez daha söylemem gerekiyor ki "ilimiz ve ülkemizde iktidar değil, muhalefet boşluğu söz konusudur. Halkımız iş yapacak tutarlı bir muhalefet görmediği için sürekli olarak "DURMAK YOK YOLA VE HİZMETE DEVAM, HEDEF 2023" demektedir" dedi.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.